Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

SIDSTE CHANCE – GRÅDIGHED SLUTTER

I Middelalderen var grådighed én af de syv dødssynder. Men er grådigheden i dag blevet en naturlig del af det at være et moderne menneske? Ja – er det ligefrem grådigheden, der holder samfundets hjul i gang? 
 
Udstilling slutter
Gennem de seneste par måneder har man på Holstebro Kunstmuseum kunnet se kunstnerne Peter Linde Busk, Steinar Haga Christensen og Alexander Tovborgs bud på de spørgsmål. Men nu er det snart slut. Søndag den 28. maj er det absolut sidste chance for at opleve udstillingen.  ’Grådighed – de syv dødssynder’ på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Middelalderen skabte dødssynderne
Grådigheden er én af De syv Dødssynder. De blev skabt af den katolske kirke i middelalderen, som et billede på hvordan mennesket vendte sig bort fra Gud. De var centrale i kirkens forkyndelse, og blev formidlet til menigheden bl.a. gennem kirkernes kalkmalerier.
 
Grådighed i dag
Men hvordan forholder det sig i dag? Er dødssynderne stadig moralske pejlemærker for det moderne menneske? Eller er det ligefremt blevet positivt at være grådig? Skal vi mere se grådigheden som et grundvilkår og en drivkraft for menneskets skaben og virketrang? Måske endda som en form for generøsitet og en forudsætning for kunstnerisk skaben? Som en praksis, der aldrig stiller sig tilfreds, men altid søger nye udfordringer? Det er nogle af de spørgsmål udstillingen og de tre kunstnere tager livtag med på udstillingen. 
 
Udstillingen en stor succes
Det kontroversielle emne har ramt et eller andet hos museets publikum. I hvert fald har udstillingen vist sig at være en stor publikumssucces. Desuden er udstillingen blevet præmieret af Stratens Kunstfond, der blandt andet begrunder præmieringen med at udstillingen er en nærmest ’…..vulgær, voluminøs overflod af maleri, og på den måde afspejler titlen Grådighed det kunstneriske og kuratoriske greb på Holstebro Kunstmuseum’. 
 
7 museer – 7 dødssynder
Udstillingen er del af et udstillingsprojekt om ’De syv Dødssynder’, hvor syv kunstmuseer i Midtjylland hver tematiserer én dødssynd. Projektet er del af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017, og skal samlet set gentænke værdier i det vestlige samfund i dag. 
 
Udstillingen er støttet af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Folketingets Reformationspulje.
 
Men altså – det er sidste chance for at se udstillingen på søndag den 28. maj. 
 
Fakta
Hvad                  ’Grådighed – de syv dødssynder’ – udstilling med værker af Peter Linde Busk, Steinar Haga Christensen og Alexander Tovborg
Hvor                   Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår             Til og med søndag den 28. maj – hverdage kl. 12-16; weekend og helligdage kl.11-17.
 
Kontakt             Kunstformidler Peter Haarby
 
 
Tilbage