Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

ÅBENT HUS PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM


Lørdag den 6. maj er der Åbent Hus på Holstebro Kunstmuseum med gratis adgang og en masse aktiviteter. Anledningen er, at det er 50 år siden museet åbnede den 5. maj 1967. 

Fuldt tryk på aktiviteter fra dagens start
Allerede når museet åbner kl. 11 er der gang i aktiviteterne. Børn og voksne kan sammen prøve at tælle, hvor mange ugler man kan finde i museet. Der er nemlig rigtigt mange lige i tiden. Publikum opfordres også til at give museets værker stjerner, så man ved dagens slutning kan kåre museets mest populære værk. Endelig kan man hele dagen møde bestyrelsen for Holstebro Kunstmuseums Venner, der vil fortælle om hvorfor de er venner med museet og som vil hjælpe til, hvis man gerne vil være ven med museet.
 
Omvisninger hele dagen
Fra kl.11:30 starter dagens omfattende program. Arkitekt Nils Chr. Andersen fortæller om museets arkitektur, kunstformidler Peter Haarby fortæller om Undrekammerets mærkværdigheder, og museumsforvalter Henrik Hadsund tager folk på en tur bag museets kulisser. Og så kan man møde museumsdirektør Folke Kjems, der fortæller om sine favoritter i museets samling.      
 
Mød Alexander Tovborg
Senere står kunstformidler Peter Haarby for en lille tegneworkshop for børn og voksne. Og kl. 13 kan man møde kunstneren Alexander Tovborg - én af kunstneren bag udstillingen grådighed. 
 
Jubilæumsreception klokken 14
Kl. 14 er der jubilæumsreception, hvor formanden for Holstebro Kommunes Kulturudvalg Leif Brøgger og leder af Odin teatret Eugenio Barba taler. Og bagefter opfører Julia Varley fra Odin Teatret ”Killing Time – 17 minutes of Mr Peanut’s life”.
 
Derefter kan man igen komme med i Undrekammeret, bag kulisserne og høre om museets arkitektur. Og igen møde museumsdirektør Folke Kjems, der fortæller hvorfor kunstværkerne i ophængningen ’På kryds og tværs’ hænger som de hænger. 
 
Omvisning i Grådighed
Kl. 16 viser museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen om i udstillingen grådighed. Og dagen slutter med, kåringen af ’museets mest populære værk’ og annoncering af vinderne af konkurrencen om at gætte hvor mange ugler, der er på museet. 

Omvisning ’Kun for Voksne’ som afslutning
Og så slutter dagen alligevel ikke helt. For kl. 17.00 kan man komme med på en omvisning af de lidt mere usædvanlige, når kunstformidler Peter Haarby inviterer på ’Peter’s Secret Erotic Tour – kun tilladt for voksne’. Her kan man opleve sider af museets samling, der bestemt kun er egnet for voksne. 
 
Pølsevogn Under Egen og gratis adgang
Bliver man sulten og tørstig undervejs, kan man købe pølser samt øl og vand i ’Pølsevognen Under Egen’. Og så er der gratis adgang hele dagen – og i øvrigt de næste 14 dage frem til den 21. maj – ligesom der var i forbindelse med museets åbning den 5. maj 1967. 
 
Til visse af dagens arrangementer er der et begrænset antal pladser. Man skal hente billetter i museets reception til de to omvisninger ’Bag kulisserne’ og til den erotiske omvisning. 

Åbent hus en god måde at fejre jubilæet på
’Vi synes et Åbent Hus er en fin måde at markere vores jubilæum på’, siger kunstformidler Peter Haarby. ’På den måde kan vi fejre dagen sammen med alle de mange mennesker, der kender os og besøger os i det daglige. Og vi vil gerne give vores gæster en masse gode tilbud, så vi kan fortælle hvem vi er, og hvad vi står for. Og måske lokke nogle nye gæster indenfor’.   
 
Fakta
Hvad                   Åbent hus på Holstebro Kunstmuseum
Hvor                   Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår             lørdag den 6. maj 2017 kl. 11-17. 
 
Kontakt             Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage