Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

Marie Lund - LEGUMES

Se og download pressebilleder i høj opløsning her

Hun er én af dansk samtidskunsts mest talentfulde billedhuggere. Og hun er kendt internationalt, hvor hun har en imponerende række udstillinger bag sig. Men herhjemme har Marie Lund (f. 1974) endnu en soloudstilling på et dansk kunstmuseum til gode. Det rådes der nu bod på, når Holstebro Kunstmuseum den 17. juni åbner udstillingen MARIE LUND – LEGUMES.
 
I sine værker undersøger Marie Lund skulpturens grundlæggende væsen: hvad er en skulptur? Hvad er form? Og hvilken betydning har materialet for skulpturen? 
 
Umiddelbart ser værkerne ud som abstrakte genstande i rummet. Men ved nærmere eftersyn opdager man, at Marie Lunds værker rummer mange referencer til naturen og mennesket. Udstillingens titel Legumes er engelsk for bælgfrugter. Og værkerne minder om bælge, skaller eller muslinger, der er forstørret op til kropsstørrelse. Derved kommer de til at minde om skjolde eller hylstre. Eller om beholdere, som når vi laver en skål med hænderne, hvis vi vil drikke vand fra en kilde eller en bæk.  
 
Skulpturerne kan altså både forstås som funktion og som metafor for overlejringer mellem naturens og kroppens former. 
 
Skulpturerne er banket ud i store plader af kobber. Men Marie Lund arbejder også i træ, sæbesten, travertin og beton. Også ting vi kender fra dagligdagen, som CD-skiver, pærer, dørhåndtag og andre brugsting, indgår i værkerne.  
 
Der er altid referencer til kroppen, og dermed det menneskelige, i Marie Lunds værker. Således også i en skulptur, Marie Lund støber i museets have til udstillingen. I skulpturen – en flad, glat, betonplade – laver Marie Lund et aftryk af et par jeans. 
 
Marie Lund viser også vævede tæpper, fugleskræmsellignende mobiler af spejlende CD’er og perlemorsskinnende abaloneskaller samt en række cementskulpturer på Holstebro Kunstmuseum. Alt dette stilles i relation til kunstmuseets arkitektur, museets samling ved inddragelse af en række værker fra Astrid Noacks studiesamling og de udendørs arealer. Der etableres derved relation mellem det indre og ydre, natur og kultur, før og nu.
 
Marie Lunds værker er gådefulde. De er både tømt for liv og samtidigt vidner de om levet liv. De har tydelige træk tilfælles med klassiske, arkaiske skulpturer, men refererer samtidigt til vor tids tingskultur. Og endeligt påpeger de skulpturelle grundproblematikker som overfladespænding, afvekslingen mellem konkavt og konvekst, støbning og bearbejdning, tyngde og lethed, abstraktion og figuration, repræsentation og materialitet, tradition og fornyelse. 
 
Marie Lund har allerede en imponerende række af udstillinger bag sig, dog især internationalt, hvor hun er blevet vist på en række fremtrædende institutioner. Udstillingen på Holstebro Kunstmuseum bliver hendes første soloudstilling på et dansk kunstmuseum. Marie Lund har høstet stor ros og hæder for sit virke, og hun blev i 2016 tildelt Astrid Noacks Legat.
 
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond
 
FAKTA
Hvad Legumes – Maria Lund. Udstilling på Holstebro Kunstmuseum
Hvornår Udstillingen vises i perioden 17. juni – 24. september 2017
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
 
Fernisering Lørdag den 17. juni 2017 kl. 15
        Udstillingen åbnes af billedkunstner Anders Bonnesen. 
                        Louis Scherfig og Frederik Worm bidrager til ferniseringen med et kunstnerisk indslag.
 
Katalog         I forbindelse med udstillingen udgiver Holstebro Kunstmuseum i samarbejde med
                        MIDI/Mousse Publication bogen Marie Lund: Scout. Publikationen er ikke et egentligt katalog men
                        repræsenterer en selvstændig tilgang til Marie Lunds produktion

Omvisninger Der er sommeromvisning i udstillingen og i museets anden aktuelle udstilling 
                        Q* Flydende køn med værker af fotografen Lærke Posselt ved kunstformidler Peter Haarby
                        kl. 14 flg. onsdage: den 21.juni.; den 19.juli.; den 26.juli.: den 2.august. og den 9.august. 
 
Tilbage