Pressemeddelelser 2017

Den hidtidige museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen bliver ny direktør for Holstebro Kunstmuseum. Den hidtidige museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen bliver ny direktør for Holstebro Kunstmuseum.

Kunstmuseets nye direktør

Det er én af kunstmuseets egne medarbejdere, der skal efterfølge direktøren siden 1998, Folke Kjems

Holstebro Kunstmuseum skal have ny direktør – og det bliver en gammel kending!

Valget er nemlig faldet på den hidtidige museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen. Han er 38 år og har været ansat på kunstmuseet siden 2012 med specialer i bl.a. en kreativ tilgang til udstillinger samt formidling af kunsthistorisk viden.

Anders Gaardboe Jensen efterfølger direktør Folke Kjems, der har stået i spidsen for kunstmuseet siden 1998. Dermed bliver Anders Gaardboe Jensen den kun fjerde direktør, siden kunstmuseet blev indviet i 1967 i kølvandet på ”kulturrevolutionen” i Holstebro.

Et stolt museum
Og netop institutionens ry som langtidsholdbar, hvad angår både det kunstfaglige og ledelsen, passer den nye direktør rigtigt godt.

- Der er tale om et stolt og særdeles veldrevet museum med klare målsætninger, som jeg ydmygt og med et stort og velvilligt engagement vil føre ud i livet. Dertil kommer naturligvis mine personlige ambitioner om bl.a. modernisering og nytænkning, siger Anders Gaardboe Jensen.

Den nye direktør vil f.eks. sætte mere fokus på, at kunstmuseet som institution bliver mere udadvendt og aktivt involverende i forhold til brugerkredsen. Det skal bl.a. ske ved at skærpe og strategisk udvikle de digitale og sociale platforme.

- Vi skal stille al vores viden til rådighed og i den forbindelse udnytte den troværdighed, som for mange er ét af museumsinstitutionernes vigtigste kendetegn. Vi skal også være med til at pege på og bidrage til de mere overordnede fokus- og indsatsområder for lokalsamfundet såsom kulturelt medborgerskab, turisme, børn og unge, bosætning, sprog- og talentudvikling og kulturarvsbrug, siger Anders Gaardboe Jensen.

Den rette person
Den nye direktørs flerårige ansættelse på Holstebro Kunstmuseum og hans øvrige arbejde inden for kunstverdenen har givet ham masser af viden og indsigt i de mangesidige udfordringer, der knytter sig til udstillingsprojektering og museumsdrift.

Formand for Holstebro Kunstmuseums bestyrelse, Arne Nielsen, fastslår, at med Anders Gaardboe Jensen som ny direktør vil kunstmuseets linje blive ført videre, så Holstebro fortsat har et lokalt, nationalt og internationalt kunstmuseum, der kan udvikle sig i takt med tiden.

- Der har været mange kvalificerede ansøgere, og vi har været igennem en grundig udvælgelsesproces. Men vi er overbeviste om, at vi har valgt den rette person til at føre kunstmuseet videre og udvikle det. Anders er åben og fagligt meget dygtig. Han vil være god til at samarbejde med Holstebros øvrige kulturinstitutioner, så alt i alt er vi sikre på, at fremtiden for kunstmuseet er i gode hænder, siger Arne Nielsen.

Flere oplysninger
Formand for Holstebro Kunstmuseums bestyrelse, Arne Nielsen, tlf. 97425398/mobil 23269085, mail: arne.nielsen@youmail.dk