Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

HØR OM SAMTIDSKUNSTENS VERDENSSTJERNER

Hvad er meningen? Sku’ det være kunst? Hvordan skal man forstå det? Det må du forklare mig, for det fatter jeg ikke! 
 
Det er nogle af de reaktioner som kunstformidler Peter Haarby får, når han møder publikum, der har set udstillingen ’The Men Who Fell from Earth’ med værker af danske Tal R og hans to tyske venner og kolleger Jonathan Meese og Daniel Richter, der for tiden vises på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Onsdag den 18. oktober kan man – måske – komme til at forstå udstillingen lidt bedre, når Peter Haarby viser om i udstillingen kl. 19:30. 
 
En af fortællingerne om udstillingen er ’Fritidshjem med pædagogen låst inde i kosteskabet’. Det var i hvert fald sådan, Tal R karakteriserede situationen, da han og Jonathan Meese og Daniel Richter var i gang med at lave 50 fællestegninger til udstillingen.  
 
De 50 tegninger vises sammen med malerier og skulpturer – som de tre også lavede i fællesskab på museet i dagene op til udstillingsåbningen – i museets Færchfløj. Et overvældende, kitschet og mærkværdigt undrekammer.  
 
På udstillingen kan man tydeligt fornemme, at de tre kunstnere henter deres inspiration på kanten af det alment accepterede. De går imod konventionerne og normerne. Og deres billedsprog er fabulerende med stor koloristisk og ekspressiv styrke. De er fandenivoldske, fabulerende og hæmningsløse. 
 
Udover fællesværkerne optræder de tre i en kortfilm, inspireret SiFi-klassikeren ’The Man Who Fell to Earth’, som også har inspireret de tre til udstillings titel. Og de viser egne værker – værker, de  har lavet hver for sig.   
 
Det er gratis at deltage i omvisningen når der er betalt entré til museet.   
 
Fakta
Hvad: Omvisning i udstillingen ’The Men Who Fell from Earth’ med kunstformidler Peter Haarby 
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
Hvornår: onsdag den 18. oktober kl. 19:30
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
 
Tilbage