Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

MANET OG MONET - FOREDRAG OM IMPRESSIONISME PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

Édouard Manet og Claude Monet var impressionismens superstjerner. Og den dag i dag er de begge og deres værker kendte af de fleste. 
 
Onsdag den 1. november kan man blive klogere på de to kunstnere og deres samtid, når kunsthistorikeren Signe Jacobsen holder sit andet foredrag ud af fire om impressionismen    
 
Impressionismen er den måske mest kendte og elskede kunstretning. Den skildrer den moderne verden, der i slutningen af 1800-tallet brød frem med storbyliv, industri og jernbaner. Men også naturen var en væsentlig inspiration for kunstnerne. 
 
Fotografiet - en af tidens væsentligste opfindelser - åbnede impressionisternes øjne for lysets betydning. Og for at skildre øjeblikket - nuet. På samme måde som når et fotografi fanger verden i det sekund, hvor glaspladen filmen belyses, forsøgte impressionisterne at fastholde udsnit af verden som øjeblikke af lys. 
 
Signe Jacobsen vil fortælle om Manet og hans fornemt forenklede og køligt nøgterne stil. Og - selvfølgelig - om Monet og hans farveopløste lærreder, der gengiver verdens flimmer poetisk og sanseligt. Signe Jacobsen kommer også ind på andre af impressionismens væsentlige kunstnere som f.eks. Pissarro og Sisley.
 
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget starter kl.19:30 og er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.  
 
Fakta
Hvad         Impressionismen del 2 – Manet og Monet. Foredrag med kunsthistorikeren Signe Jacobsen
Hvornår     onsdag den 1. november 2017 kl. 19:30
Hvor          Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby: 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Billede Vedhæftede billede kan bruges i forbindelse med evt. omtale af arrangementet
        Billedtekst: Claude Monet: Impression SSolei Levant. 1872. Musée Marmottan Monet, Paris
 
Tilbage