Pressemeddelelser 2017

Populær bogcafé bygger videre på succes.

Sidste år var det en succes, da bogcaféen ’Det bedste af to verdener’ blev til i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum. I år er der igen blevet fundet en række spændende romaner om kunstnere frem, der er klar til at blive præsenteret.

”Det er ikke en gentagelse af sidste års bogcafe, for denne gang er det nye romaner og kunstnere der bliver præsenteret” fortæller Jørn Lybech, der er bibliotekar. Han fortsætter: ”Udover at vi præsentere bøger, er der også sneget sig et par film med på programmet”.

Onsdag den 25. oktober kl. 19.30 lægger Holstebro Kunstmuseum lokaler til bogcaféen ”Kunsten i romaner og film”, en bogcafe om kunstnere og deres liv og værker fortalt i ord og billeder. Det er en aften, hvor publikum er i selskab med kunstformidler Peter Haarby og bibliotekarerne Lisbeth Busk og Jørn Lybech.

Publikum vil først blive præsenteret for en række skønlitterære bøger og film om kunstnere – lige fra marinemaleren Carl Rasmussen fra Marstal, til Kinas første vestligt inspirerede kvindelige maler Pan Yuliang. Bagefter vil nogle af de kunstnernes vigtigste værker blive vist og præsenteret.

Som Jørn Lybech siger: ”Det er kombinationen af at høre om kunstnerne og efterfølgende se deres værker, der gør denne bogcafé så populær”.

Det er gratis at deltage, man møder bare op.

Bogcaféen er arrangeret af Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Bibliotek.

Bogcafeerne afholdes også mandag den 31. oktober på Vinderup Bibliotek og igen mandag den 6. november på Ulfborg Bibliotek. Begge aftener klokken 19.00