Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket
Jul og Nytår (+ visse dage)     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2018

SAMLERGLÆDE HELT I SKOVEN

I lørdags åbnede Holstebro Kunstmuseum udstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år med et forment udvalg af malerier og keramik fra én af Danmarks førende kunstsamlinger. Ordrupgaard åbnede i 1918, fordi ægteparret Wilhelm og Henny Hansen ville dele den kunstsamling de havde skabt med det kunstinteresserede københavnske publikum. 
 
Men hvordan blev samlingen til?  Hvor startede den? Og hvad drev Wilhelm og Henny Hansen? 
 
Det kan man få svar på onsdag den 24. januar kl. 19:30, når museumsinspektør ved Ribe Kunstmuseum Rasmus Kjærboe under overskriften Samlerglæde helt i skoven fortæller om tilblivelsen af Ordrupgaardsamlingen. 
 
Rasmus Kjærboe forsvarede i 2016 en ph.d.-afhandling, hvor han undersøgte hvilke nationale og internationale paralleller der er til den unikke samling af dansk og fransk kunst, som Wilhelm Hansen grundlagde i årene 1916-18. 
 
Gennem op- og nedture følger vi den dramatiske historie om Ordrupgaard, om Wilhelm og Henny Hansens samlinger af dansk og fransk maleri og om tilblivelsen af deres hjem, der både var rammen om familiens daglige liv, og samtidigt var en levende kunstsamling, der var åben for offentligheden. 
 
Udstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år viser et fornemt udvalg af Wilhelm og Henny Hansens danske samling der rækker fra Guldalderen og frem til én af dansk kunsts mest populære kunstnere Vilhelm Hammershøi. Udstillingen vises frem til den 21. maj.
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet
 
Fakta 
Hvad Samlerglæde helt i skoven – foredrag ved museumsinspektør Rasmus Kjærboe, Ribe Kunstmuseum
Hvornår onsdag den 24. januar 2018 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage