Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2018

MUSEUMSKAFFE OG DESIGNHISTORIE

Søndag den 7. oktober kl. 14 slår Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum for anden gang dørene op for det nye fælles tiltag med søndagsarrangementer i Museumscaféen. De to museer har indbudt indehaver Søren Lassen, som over en god kop kaffe og lækker kage vil fortælle om firmaet By Lassens historie og tilknytning til Holstebro. 
 
Arrangementet begynder kl. 14, hvor kaffen serveres, og der er lejlighed til at tale med de øvrige ved bordene. Herefter vil Søren Lassen tage fat på beretningen om By Lassen, der nok mest er kendt for Kubus stagen, som står i mange danske hjem. Mogens Lassen, som designede stagen, arbejdede længe med designet, inden stagen i begyndelsen af 1960’erne fandt sin endelige form. 
 
På daværende tidspunkt kom kubusprodukterne aldrig i industriel produktion, men var forbeholdt familien, gode venner samt de nærmeste arkitektkollegaer. I dag bliver Kubus stagerne fremstillet af dygtige medarbejdere i Holstebro, og Kubusprodukterne er blevet til en stor ’familie’, som består af andet og mere end lysestager. Alt dette vil Søren Lassen fortælle meget mere om.  
 
Museumskaffe er et nyt initiativ som Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum sammen med Museumscaféen har taget i forbindelse med indvielsen af museernes nye, fælles indgangsparti. Den første søndag i hver måned vil der enten være museumskaffe eller museumsbrunch kombineret med et emne, som falder lidt uden for det, som museerne normalt beskæftiger sig med. 
 
Næste arrangement er museumsbrunch søndag den 4. november kl. 10.30, hvor der er søndagsbrunch med biolog og naturvejleder Bo Boysen Larsen fra Holstebro Kommune, der fortæller om de værdier og muligheder, som naturen i og omkring Holstebro rummer. Og søndag den 2. december er der igen museumskaffe, hvor vi tager hul på julen og 1. søndag i advent med et syng-med arrangement. 
 
Museumskaffe koster 95 kr. Af hensyn til serveringen beder vi om, at man forhåndstilmelder på mail info@holstebro-museums.dk - eller på telefon 2118 7869.
 
Fakta
Hvad Museumskaffe med indehaver af By Lassen, Søren Lassen, om firmaet og dets tilknytning til Holstebro
Hvornår Søndag den 7. oktober kl. 14-16
Hvor Museumscaféen, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Pris 95 kr. 
Tilmelding Holstebro Museum på info@holstebro-museums.dk - eller på telefon 2118 7869.
 
Kontakt Museumsinspektør Ann Bodilsen; 21 18 72 88; ann.bodilsen@holstebro-museum.dk 
eller 
Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage