Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2018

JAZZ KONCERT PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM


Den 3. oktober åbner Klassiske Dage i Holstebro med et program, der har overskriften ’Nye Horisonter – North around the Baltic Sea’, der fejrer de baltiske landes 100 års uafhængighed, og belyser nogle af de mange bånd og fælles historie, der forbinder de nordiske lande med Baltikum. I år lægger Holstebro Kunstmuseum hus til ét af festivalens spændende indslag, nemlig koncerten ’Northern Lights’ med Anders Mogensen/Hans Ulrik kvartet. 
 
Anders Mogensen, trommer og Hans Ulrik, saksofon, som kvartetten har taget navn efter, er to af Danmarks mest prominente jazzmusikere. De har til koncerten på Holstebro Kunstmuseum allieret sig med Heine Hansen, Würlitzer piano og Kaspar Vadsholt, bas. Det er således toppen af dansk jazz, man kan møde ved koncerten på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Kvartetten forener Carl Nielsens musiske univers med jazzens nordiske tone, tilsat et touch af moderne amerikansk jazz. Sætlisten består af kompositioner af Hans Ulrik og Anders Mogensen, som er inspireret af de værker, som er udstillet på Holstebro Kunstmuseum. Det bliver en stemningsfyldt koncert, hvor der også spilles en nyfortolkning af Carl Nielsens ’Jeg ved en lærkerede’. 
 
Saxofonisten Hans Ulrik har igennem de sidste 30 år været en markant skikkelse både på den danske og den internationale jazzscene. Han har turneret med Marilyn Mazurs orkestre, Frans Baks forskellige orkestre, og er fast medlem af Danmarks Radios Big Band. I 1998 modtog han en Grammy for cd’en “ Jazz and Mambo”. 
 
Anders Mogensen, som er barnefødt i Holstebro, har ligeledes været en markant skikkelse på den internationale jazzscene. Han har indspillet 8 cd’er i eget navn, og turnerer til dagligt med orkestre som Walt Weiskopf European Quartet, Jerry Bergonzi Quartet og Tim Hagans Quartet. Han modtog i foråret 2018 en canadisk grammy for pladen ’The North’. Anders Mogensen er til daglig docent ved Syddansk Musikkonservatorium. 
 
Heine Hansen modtog i 2016 den prestigefyldte Ben Webster pris, og Kaspar Vadstoft har spillet i DR's Bigband siden 2004.
 
Som altid blander også Klassiske Dage 2018 Klassiske dage genrerne, som koncerten på Holstebro Kunstmuseum er udtryk for. Og festivalens leder Janne Thomsen har heller aldrig været bleg for at introducerer ny musik. I år uropføres således Anders Mogensens ”Dark Heavy Night Clouds” for fløjte, klarinet, violin, bratsch, cello, klaver og tromme, der er bestilt af Klassiske dage, ved åbningskoncerten den 4. oktober.  
 
Fakta
Hvad Northern Lights – koncert med Hans Ulrik/Sanders Mogensen Kvartet. 
Hvornår lørdag den 6. oktober kl. 15.
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Billetter Kan bestilles via Musikteatrets hjemmeside - https://www.musikteatret.dk/program/northern-lights/
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; tlf. 9742 4518
 
 
Tilbage