Julen 2018
31. december og 1. januar     lukket

Pressemeddelelser 2018

PER KIRKEBY - NATUR OG KONTUR

Billedkunstneren Per Kirkeby døde i foråret. Han var én af dansk kunsts helt store og har som én af de få danske kunstnere, en markant plads på ikke kun på den danske kunstscene, men også internationalt.

Holstebro Kunstmuseums museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen har et indgående kendskab til Per Kirkebys kunstneriske virke. Hun har arbejdet sammen med Kirkeby siden 2004, hvor hun registrerede hans privatarkiv, organiseret udstillinger af hans værker i ind- og udland samt forfattede artikler og en bog om kunstneren.

Onsdag den 17. oktober kl. 19:30 vil Teresa Østergaard Petersen fortælle om Per Kirkeby på Holstebro Kunstmuseum.

Foredraget omhandler Per Kirkebys (1938-2018) formative periode fra slutningen af 1950’erne og frem til gennembrudsåret 1978. Som studerende i arktisk kvartærgeologi deltog Kirkeby i fem Grønlandsekspeditioner, og ligesom bjergmassiverne satte populærkulturens tegneserier og den amerikanske popkunst og minimalisme varige spor i hans kunst.

På den såkaldte Eks-skole prøvede han fra 1961 kræfter med film og happenings sammen med bl.a. Poul Gernes og Bjørn Nørgaard. Og han debuterede med lyrik- og konceptbøger, som vi også ser nærmere på til foredraget.

Foredraget er det første i en række af to foredrag om Per Kirkeby, som Teresa Østergaard Petersen afholder på Holstebro Kunstmuseum. Det andet foredrag, der har titlen Per Kirkeby: Alderens arrogance finder sted onsdag den 31. oktober kl. 19:30. Her fortæller Teresa Østergaard Petersen om Per Kirkebys vej ud på den internationale scene.

Foredraget afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Fakta
Hvad Per Kirkeby – Natur og kontur. Foredrag ved museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen.
Hvornår onsdag den 17. oktober kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Kontakt Museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen; toep@holstebrokunstmuseum.dk;
Eller Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; 9742 4518