Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2018

Per Kirkeby - alderens arrogance

 
Billedkunstneren Per Kirkeby døde i foråret. Han var én af dansk kunsts helt store og har som én af de få danske kunstnere, en markant plads på den internationale kunstscene. 
 
Onsdag den 31. oktober kl. 19:30 holder museumsinspektør ved Holstebro Kunstmuseum Teresa Østergaard Petersen det andet og sidste foredrag i sin miniforedragsrække om Per Kirkeby (1938-2018). 
 
I det første foredrag fortalte Teresa Østergaard Petersen om Per Kirkebys formative år fra 1960’erne til gennembrudsåret 1978. Ved det kommende foredrag fortæller hun om Per Kirkebys vej ud på den internationale kunstscene. En vej der gik via Tyskland og den berømte kølnergallerist, Michael Werner, og dennes netværk af nyekspressive tyske malere. 
 
Mængden af udstillinger stiger, og Per Kirkeby orienterer sig i højere og højere grad mod den store kunsthistoriske tradition i sin kunstneriske praksis: Bronzeskulpturer, oliemaleri samt en række bøger om verdenskunstnere såsom Munch, Picasso og Willumsen. 
 
Murstensskulpturer, træer og religiøse motiver bliver refleksionsrum for den selvudnævnte ”malermunk”, hvis helt sene værker peger både fremad og bagud i tid
 
Museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen har et indgående kendskab til Per Kirkebys kunstneriske virke. Hun har arbejdet sammen med ham siden 2004, hvor hun registrerede hans privatarkiv, organiserede udstillinger af hans værker i ind- og udland samt forfattede artikler og en bog om kunstneren.
 
Foredraget afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet.   
 
Fakta
Hvad Per Kirkeby – Alderens arrogance. Foredrag ved museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen. 
Hvornår onsdag den 31. oktober kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen; toep@holstebrokunstmuseum.dk; 
9742 4518  
Eller Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; 9742 4518
 
Tilbage