Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2018

OMVISNING I 'GRAFIK - FRA GOYA TIL TAL R'

Holstebro Kunstmuseum viser for tiden et righoldigt udvalg af museets store grafiske samling, der bl.a. rummer nogle af verdenskunstens absolutte hovedværker – bl.a. Henri Matisse’s ’Jazz’ og Francesco Goya’s ’Los Caprichos’. 
 
Onsdag den 28. november kl. 19:30 viser kunstformidler Peter Haarby rundt i udstillingen. Her vil han fortælle om den grafiske kunsts historie, de grafiske teknikker og om hvordan kunstnerne har brugt grafikken i deres kunst. 
 
Grafikken har en lang historie. De første tryk vi kender, er fra omkring år 700 e. kr. og stammer fra Asien. I Europa udvikles trykteknikkerne omkring år 1300. I starten blev trykteknikkerne brugt som bogillustrationer og til mangfoldiggørelse af særligt religiøse billeder. Men tidligt fik grafikken også status som en selvstændig kunstart.  
 
Kunstformidler Peter Haarby vil også tage værktøj, trykplader og papir med, så man kan få en indsigt i de forskellige teknikker og materialer. 
 
Holstebro Kunstmuseum rummer fine grafik samlinger. For eksempel grafiske blade af verdenskunstens største navne som Goya, Picasso, Matisse, Chagall og Giacometti. Men også centrale danske kunstnere som John Olsen, Peter Linde Busk og Tal R, der hver især har anvendt grafikken på egne, personlige måder. 
 
Grafikkens alsidighed har gjort det muligt for kunstnere at eksperimentere med deres udtryk og motiver. Og fordi grafik fremstilles i flere eksemplarer, er grafik også tilgængelig og demokratisk. Selvom arbejdet med grafik ofte er spontant, kræver teknikken stor håndværksmæssig kunnen og præcision. Og dertil et indgående kendskab til de nærmest alkymistiske realiteter, der fører til det endelige grafiske værk.     
 
FAKTA
Hvad Omvisning ved kunstformidler Peter Haarby i Holstebro Kunstmuseums udstilling ’Grafik – fra Goya til Tal R’.
Hvornår onsdag den 28. november 2018 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage