Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)      lukket
Lørdag den 26. oktober     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

OMVISNING I MUSEETS SAMLINGER

Holstebro Kunstmuseum er bygget op af en række markante enkeltsamlinger, som nu har fået deres egen præsentation i museet. Kunstformidler Peter Haarby fortæller om de enkelte samlinger.  
 
Søndag den 6. januar kl. 14 kan man komme med kunstformidler Peter Haarby på omvisning i Holstebro Kunstmuseums samlinger. 
 
Alle museer er samlinger. Men Holstebro Kunstmuseum er særlig, fordi museet i høj grad er bygget op af samlinger i samlingen: Poul Holm-Olsens samling af traditionel afrikansk kunst, samlingerne af keramik fra Sydamerika og Sydøstasien, Astrid Noacks studiesamling og samlingen af Shipipio-keramik fra Peru. 
 
Også nogle af museet værker - særligt John Olsens Undrekammer, der består af mange hundrede objekter, - har karakter af samling. 
 
Lægger man dertil, at Holstebro Kunstmuseum kun samler få kunstnere, men til gengæld samler mange værker af de enkelte kunstnere, kan man godt sige, at museet i høj grad betoner samlingen og det at samle i sin måde at være museum på.  
 
På det seneste har museet trukket flere af samlingerne frem i lyset. Astrid Noacks Studiesamling har fået sin egen præsentation og det samme gælder et udvalg af Poul Holm-Olsens afrikanske samling. 
 
På omvisningen vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om museet som samling, og præsentere nogle af de samlinger, som Holstebro Kunstmuseum rummer.   
 
Selve omvisningen er gratis, men der betales normal entré til museet. 
 
Fakta
Hvad Omvisning i museets samling ved kunstformidler Peter Haarby
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår søndag den 6. januar 2019 kl. 14
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
 
Tilbage