Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

GIACOMETTIS KVINDE PÅ KÆRRE

Kunstformidler Peter Haarby fortæller om historien bag Alberto Giacomettis Kvinde på Kærre og om hvordan hun kom til Holstebro. 
 
Giacomettis Kvinde på kærre er kendt af alle i Holstebro. Hun er en central del af byens historie og identitet. Men hvem er hun egentlig? Hvordan og i hvilken sammenhæng skabte Giaconetti skulpturen? Og hvordan skal man læse den ind i Giacomettis samtid – og i vores? 
 
Det fortæller kunstformidler Peter Haarby om ved et foredrag onsdag den 23. januar kl. 19:30 på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Som mange andre holstebroere har Peter Haarby været fascineret af Giacomettis skulptur. I sommeren 2016 besøgte han Wilhelm Lehmbruck museet i Duisburg i Tyskland. Museet er bygget op omkring den tyske billedhugger Wilhelm Lehhmbrucks (181-1919) værk. Men det rummer også en stor skulptursamling. Og i denne samling befinder den originale gipsudgave af ’Kvinde på kærre’ sig.
 
Den oplevelse fik Peter Haarby til at begynde at grave lidt dybere ned i skulpturen og dens tilblivelseshistorie. Den blev skabt i Schweitz, hvor Giacometti opholdt sig under 2. verdenskrig. Efter at Giacometti vendte tilbage til Paris efter krigen, blev den nærmest glemt, for så at blive genopdaget i begyndelsen af 1960’erne.    
 
Det er den historie, som man kan høre onsdag den 23. januar. Og selvfølgelig også om hvordan skulpturen kom til Holstebro i 1965. 
 
Foredraget tilrettelægges i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Fakta
Hvad Giacomettis kvinde på kærre – foredrag ved kunstformidler Peter Haarby
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår onsdag den 23. januar kl. 19:30
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4519; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage