Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

KUNSTHISTORIENS MESTRE – EL GRECO

El Greco (1541 – 1614) var en af kunsthistoriens store excentrikere. Hans kunst afviger i betydelig grad fra samtidens stil i dens passionerede udtryksfuldhed. Og han har inspireret kunstnere helt op i det 20. århundrede. 
 
Tirsdag den 12. marts kl. 19:30 kan man høre kunsthistoriker Signe Jacobsen fortælle om El Greco, når hun holder foredrag på Holstebro Kunstmuseum. 
 
El Greco var født på Kreta, hvor han var ikonmaler. Herfra kom han til Venedig og Rom, hvor han lærte de de kunstneriske strømninger, der herskede der, at kende, inden han i 1577 bosatte sig i Toledo i Spanien. Her blev den væsentligste del af hans kunstneriske produktion fremstillet, og det er her han har sat sig de mest uforglemmelige spor. 
 
I foredraget fortæller Signe Jacobsen om El Grecos liv og kunst. Men hun fortæller også om den kunsthistoriske og historiske baggrund han lever i og er påvirket af. Og om hvordan senere kunstnere lod sig påvirke af ham.
 
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Bemærk venligst, at foredraget finder sted en tirsdag – og ikke som normalt en onsdag. 
 
Fakta
Hvad Kunsthistoriens mestre – El Greco. Foredrag med kunsthistorikeren Signe Jacobsen
Hvor Holstebro kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår tirsdag den 12. marts kl. 19:30
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
  Tilbage