Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

ARTIST TALK MED URSULA NISTRUP

Sommerfugle der spiser sand, syngende tempelsøjler, ørkensandets vindkast og rejser i tid og rum – det er nogle af de elementer, der indgår i lyd- og billedkunstneren Ursula Nistrups udstilling ’From the Pink Sand’, der for tiden vises på Holstebro Kunstmuseum. Onsdag den 6. marts kl. 19:30 kan man møde kunstneren, der vil fortælle om sine værker. 
 
Ursula Nistrup har i udstillingens værker taget udgangspunkt i en særlig sommerfugleart – Tzeela’en – der lever i den libyske ørken. Ved vandmangel overlever den ved at suge vand ud af sandkrystallerne. Denne sommerfugls unikke biologi er hovedpersonen i en spekulativ øko-science fiction, som handler om, hvordan levende organismer kan tilpasse sig ekstreme forhold. En tilpasningsevne, der giver håb om, at livet fortsat kan eksistere og overleve på Jorden. 
 
Lyd er et vigtigt element i udstillingen. Både i form af de søjler, der indgår i udstillingen, som miner nogle særlige tempelsøjler fra Vithulatemplet i Indien. De er hugget ud af en særlig granitart, der ’synger’ når man slår på den. Og i form af en lydinstallation der skaber en stemning, som var man midt i en sandstorm. Ursula Nistrup har fortalt, at ”…..lyd er en helt fundamental dimension i tilværelsen, der samtidig er i stand til at skabe verdener, intime forestillinger og udvidede rum. En vital kraft simpelthen”.
 
From the Pink Sand er en rejse i tid og rum, der handler om livets opretholdelse. Det er samtidig en udstilling, der i lyset af vores nuværende klimakrise påpeger nødvendigheden af at forstå livet på Jorden i et perspektiv, der ligger ud over menneskets erfaringshorisont. 
 
Ursula Nistrup har til udstillingen bl.a. arbejdet sammen med tonemester Peter Albrechtsen, musikeren Cæcilie Trier og forfatteren Ida Marie Hede. Udstillingens installatoriske elementer er skabt i samarbejde med tekstildesigner Elisabet Flejsborg. 
 
Der er gratis adgang til arrangementet. 
 
Fakta
Hvad Artist talk med billed- og lydkunstneren Ursula Nistrup
Hvor Holstebro Kunstmuseum, museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår onsdag den 6. marts kl. 19:30
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage