Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

Slow Art Day

SLOW ART DAY afholdes én gang om året af museer over hele verden med det formål at give museumsgæster god tid til at kigge på kunst og til at samtale om kunsten med andre interesserede. I år er Holstebro Kunstmuseum med i projektet.  
 
SLOW ART DAY finder i år sted lørdag den 6. april, og her har Holstebro Kunstmuseum i samarbejde med Museumscaféen tilrettelagt en hel dag, hvor kunst og god mad er i centrum. Ideen er, at man når gir sig god tid til at kigge på kunst, så ser man ofte værkerne på en helt anden måde. Og når man ser den sammen med andre, oplever man at kunsten kan ses på mange forskellige måder. Når man så ovenikøbet får noget lækkert at spise, er der et godt grundlag for en god og oplevelsesrig dag.   
 
Dagen begynder kl. 11, hvor dagens vært kunstformidler Peter Haarby giver en kort introduktion til museet og kunstbegrebet over en kop kaffe i Museumscaféen.  
 
Derefter bliver deltagerne delt op i grupper á fire personer, der skal samtale om fire værker i museets aktuelle ophængning. Man får nogle spørgsmål med, som kan lede samtalen på vej. Men i første omgang er det op til deltagerne at snakke sammen om hvad værket handler om, hvad det vil os, hvorfor det hænger på et museum og hvad værdien af billedet er? 
 
Efter en lille times tid mødes alle til en god frokost i Museumscaféen, hvor snakken om kunsten og værkerne fortsætter. Efter frokosten går alle deltagere igen ud i museet for at høre, hvad de enkelte grupper er kommet frem stil. Kunstformidler Peter Haarby vil – sammen med de øvrige deltagere – udfordre hver enkelt gruppes konklusioner og komme med oplysende facts om billedet. 
 
Undervejs i forløbet vil deltagerne i SLOW ART DAY også blive præsenteret for nogle af museets absolutte hovedværker – værker, som er en vigtig del af fortællingen om dansk kunst, og det at være menneske. 
 
Kl. 14.30 sluttes der af i Museumscaféen med kaffe og kage.
 
For at SLOW ART DAY skal kunne leve op til sit navn, er deltagerantallet begrænset til 16 personer. Vil man deltage skal man derfor tilmelde sig til Kunstformidler peter Haarby på ph@holstebrokunstmuseum.dk og man kan allerede tilmelde sig nu.
 
Prisen for at deltage er 350 kr. pr person - prisen dækker deltagelsen i arrangementet, kaffe ved ankomsten, frokost inkl. drikkevarer og kaffe med kage som afslutning. 
 
Fakta
Hvad SLOW ART DAY – en dag med god kunst og god mad på Holstebro Kunstmuseum
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår lørdag den 6. marts 2019 kl. 11-ca. 15
 
Tilmelding Da der er et begrænset antal pladser til arrangementet, kræves der tilmelding til kunstformidler Peter Haarby på mail ph@holstberokunstmuseum.dk
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk; tlf. 9742 4518
 
 
Tilbage