Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

SOMMERCYKELTUR TIL KUNSTEN I HOLSTEBRO

Igen i år inviterer kunstformidler Peter Haarby til en hyggelig to-timers cykeltur på ca. 10 kilometer til både velkendte og lidt mere skjulte kunstværker i og omkring Holstebro.  
 
Det er blevet en fast sommertradition, at kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum, i løbet af sommeren, arrangerer en række aftencykelture til kunsten i Holstebro. I år er ingen undtagelse - 4 gange kan man komme med Peter Haarby på en cykeltur rundt til den kunst, der ikke er placeret i bymidten. Som noget nyt kommer man også i år forbi nogle enkelte af byens markante bygningsværker.    
 
Første gang er tirsdag den 21. maj kl. 19 med start fra Kunstmuseet, hvor Peter Haarby som optakt til turen vil fortælle om museets nye forplads. Derefter går turen op ad Sønderbrogade og Enghavevej til Banegården – et markant bygningsværk tegnet af Heinrich Wenck, der bl.a. tegnede Københavns Hovedbanegård. En bygning der rummer mange smukke detaljer. Turen kommer også forbi det helt særlige miljø, der er på Poul Andersensvej, og Nørrelandskirken der er tegnet af Inger og Johannes Exner. 
 
Turen byder dog ikke kun på arkitektur. Peter Haarby vi også fortælle om Gutte Eriksens 'Fontæne', der er centrum for indgangspartiet ved Sygehuset. Og turen går også forbi 'Tobaksarbejderens drøm' på og omkring Musikteatret.   
    
Turen afsluttes kl. 21 ved det Gamle Rådhus på Nørregade, hvor Giacomettis 'Kvinde på kærre' sænkes ned i sit natteskjul. 
 
Turen er på ca. 10 km. og der køres i et roligt tempo, så alle kan være med. Det er gratis at deltage i turen, der er arrangeret i samarbejde med Visit Holstebro. 
 
Fakta
Hvad Cykeltur til kunsten i Holstebro
Hvornår tirsdag den 21. mak kl. 19
Hvor Turen starter på forpladsen foran Holstebro Kunstmuseum
 
Kontakt kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; e-mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage