Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

SOMMEROMVISNING PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM


Ornamenter, materialer og grænserne for vores forståelsesrammer er nogle af de emner, som kunstformidler Peter Haarby vil fortælle om, når han onsdag den 26. juni kl. 14 inviterer til årets første sommeromvisning.
 
Omvisningen begynder på museernes nye forplads, der blev indviet den 8. juni. Her vil Peter Haarby fortælle om kunstneren Martin Erik Andersen og den ornamentbelægning i fire slags granitsten i forskellige farver og stoflighed, som han har skabt til forpladsen. 
 
Tilsammen danner de et komplekst 12-stjernet mønster, der er inspireret af en mosaik fra Al-Ashraf Kujuks mausoleum fra det 14. århundrede i Aqsunqur moskeen i Cairo. 
 
Ifølge Martin Erik Andersen er en plads med en centralt placeret skulptur ”vores højeste positive udtryk for fælles identitet i det udendørs offentlige rum”. Og med kunstnerens ornamentbelægning er museernes forplads blevet ændret fra at være en praktisk og ordinær ankomst til museerne til at være en 'rigtig' plads.   
 
Omvisningen fortsætter i udstillingen “Cultivating the Empty”, hvor Martin Erik Andersen viser nye og ældre værker. De udfordrer på mange planer grænserne for vores forståelsesrammer og for materialernes hieraki. 
 
Det er gratis at deltage i sommeromvisningerne når der er betalt entre til museet, og omvisningen varer ca. 45 minutter.  
 
FAKTA
Hvad Sommeromvisning på Holstebro Kunstmuseum
Hvornår onsdag den 26. juni kl. 14
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; e-mail ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage