Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

SOMMERCYKELTUR TIL KUNSTEN I HOLSTEBRO

Det er blevet en fast sommertradition, at kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum, i løbet af sommeren, arrangerer en række aftencykelture til kunsten i Holstebro. I år er ingen undtagelse. Tirsdag den 18. juni kan man komme med Peter Haarby på en cykeltur til nogle af byens kunstværker, og – som noget nyt – nogle af byens markante bygningsværker.    
 
Turen starter kl. 19 fra Kunstmuseet, hvor Peter Haarby som optakt til turen vil fortælle om museets nye forplads, med en kunstnerisk ornamentbelægning af Martin Erik Andersen. 
 
Derefter går turen op ad Sønderbrogade og Enghavevej til Banegården – et markant bygningsværk tegnet af Heinrich Wenck. Han var chefarkitekt for DSB i årene 1894 – 1921, hvor han tegnede mange af DSB’s markante stadionsbygninger, bl.a. Københavns Hovedbanegård. 
 
Turen kommer også forbi det helt særlige miljø, der er på Poul Andersensvej, hvor stort set alle husene er tegnet af den lokale arkitekt Thorkild Andersen i 1920’erne. Og der bliver også et stop ved Nørrelandskirken der er tegnet af Inger og Johannes Exner. 
 
Turen byder dog ikke kun på arkitektur. Peter Haarby vi også fortælle om Gutte Eriksens 'Fontæne', der er centrum for indgangspartiet ved Sygehuset. Og turen går også forbi 'Tobaksarbejderens drøm' på og omkring Musikteatret.   
    
Turen afsluttes kl. 21 ved det Gamle Rådhus på Nørregade, hvor Giacomettis 'Kvinde på kærre' sænkes ned i sit natteskjul. 
 
Turen er på ca. 10 km. og der køres i et roligt tempo, så alle kan være med. Det er gratis at deltage i turen, der er arrangeret i samarbejde med Visit Holstebro. 
 
Fakta
Hvad                   Cykeltur til kunsten i Holstebro
Hvornår             tirsdag den 18. juni kl. 19
Hvor                   Turen starter på forpladsen foran Holstebro Kunstmuseum
 
Kontakt             kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; e-mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage