Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2019

 

MUSEUMSBRUNCH - OG FØDSLER

Søndag den 6. oktober kl. 10:30 starter sæsonen for de populære Museumsbrunch-arrangementer, hvor museerne på Museumsvej sammen med Restaurant Støberiet inviterer på morgenmad og interessante gæster. 
 
Den 6. oktober skal det, med udgangspunkt i Holstebro Kunstmusesum’s udstilling ’Dea Trier Mørch – Ind i verden’, handle om fødsler før og nu. Jordemoder Annika Yding og overlæge Ole Bredahl Rasmussen - begge fra Hospitalsenhed Vest - er søndagens gæster, der er inviteret til en uformel snak om fødsler før og nu. 
 
At vi er født, har vi alle til fælles. Men forestillingerne om fødslen har ændret sig radikalt. Ikke kun siden middelalderen, hvor man troede, at det var barnet, der sparkede sig vej ud i verden, og dødelighed blandt nyfødte og mødrene var voldsom stor. Men også siden 1970’erne, hvor Dea Trier Mørch skrev romanen Vinterbørn. Her lå man lå på 8-kvinders stuer, var indlagt i mange dage, og rygmarvsbedøvelse endnu ikke var standart, så kvinderne skulle ’skrige sig’ gennem en fødsel. 
 
Annika Yding og Ole Bredahl Rasmussen er nogle af de ledende personer bag, at fødeafdelingen på Hospitalsenhed Vest for 4 år i træk er blevet kåret som Danmarks bedste fødeafdeling. 
 
Vi skal både tale om, hvordan omstændighederne omkring fødslen har ændret sig gennem tiden. Og særligt siden Dea Trier Mørch i 1970’erne skrev Vinterbørn. 
 
Men vi skal også høre om, hvordan man på Hospitalsenhed Vest i dag er arbejder med at kvalitetssikre fødsler, og om den føde GPS, som man bruger på afdelingen for at skabe tryghed og forudsigelighed omkring fødslen for den fødende og hendes familie. Og så vil Annika Yding og Ole Bredahl Rasmussen give os et indblik i, hvordan Gødstrups nye fødestuer kommer til at se ud. Og vi kan vist godt afsløre, at de ser noget anderledes ud, end de fødestuer, som kvinderne i Vinterbørn fødte på.  
 
Det kræver tilmelding at deltage i museumsbrunchen. Prisen er 150 kr. og tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum senest torsdag den 3. oktober 2019 på tlf. 9742 4518 eller på e-mail info@holstebrokunstmuseum.dk
 
Efter brunchen er der kl. 12:30 omvisning i udstillingen ved kunstformidler Peter Haarby i udstillingen Dea Trier Mørch – ind i verden. 
 
Fakta
Hvad Museumsbrunch – fødsler før og nu. 
Hvornår søndag den 6. oktober 2019 kl. 10:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum og Restaurant Støberiet, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Tilmelding Senest den 3. oktober 2019 kl. 12 på 9742 4518 eller på info@holstebrokunstmuseum.dk
Entre 150 kr. 
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage