Åbningstider

Sommerens åbningstider 

(1. juli - 31. august)

Tir-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2020

 

MUSEUMSBRUNCH OM KØN OG NATIONAL IDENTITET.

Søndag den 5. januar kl. 10:30 inviterer Holstebro Kunstmuseum til museumsbrunch med en helt særlig gæst – nemlig dragpreformeren Chantal al Arab. 
 
Chantal er dragqueen og driver sammen med sine dragsøstre Vesterbro Drag Udlejningsservice. De seneste år har de blandt andet arrangeret bingoer i Folkehuset Absalon. Og de har løbende deltaget i satireprogrammet Er du Sunshine? på Radio24syv. 
 
Som dragqueen er Chantal vandt til at udfordre normer. Både normer om køn og seksualitet – og normer om nationalitet. Hvad sker der når man bevæger sig på tværs af de danske normer? Må alle for eksempel synge de danske sange? Må en dragqueen med et arabisk navn? Og hvordan synger man ’rent’? 
 
Musaeumsbrunchen starter med, at Restaurant Støberiet serverer morgenbrunch. Når kaffen er drukket og rundstykkerne fortæret, vil museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen og kunstformidler Peter Haarby snakke med Chantal al Arab om køn, normer og nationalitet. Og publikum er selvfølgelig velkomne til at blande sig i snakken.
 
Arrangementet ligger i forlængelse af Holstebro Kunstmuseums aktuelle udstilling ’Troe og agtsom/Urolige Hjerte – Kirsten Astrup’. I udstillingens to filmværker sætter Kirsten Astrup fokus på DSB og Post Danmark som billeder på, hvordan både velfærdssamfundet og den nationale identitet forandrer sig. Og på køn og kønsroller. 
 
Udstillingen er del af udstillingsprojektet ”Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet”, som er et samarbejde mellem syv kunstmuseer i Region Midtjylland i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæun i år, og 100 året for Genforeningen næste år. 
 
Museumsbrunch er et nyt initiativ på Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum. Den første søndag i hver måned inviteres en spændende person, der har en viden om et emne som falder lidt udenfor det museerne normalt beskæftiger sig med, til en uformel samtale med museets medarbejdere og publikum – og Restaurant Støberiet serverer brunch.
 
Det kræver tilmelding at deltage i museumsbrunchen. Prisen er 150 kr. og tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum senest torsdag den 2. januar på tlf. 9742 4518 eller på e-mail: info@holstebrokunstmuseum.dk
 
Fakta

Hvad På tværs af Danmark – Museumsbrunch med Chantal al Arab
Hvor Holstebro Kunstmuseum og Restaurant Støberiet, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Hvornår søndag den 5. januar kl. 10:30
Tilmelding Påkrævet senest torsdag den 2. januar på tlf. 9742 4518 eller på e-mail: 
 
 
Tilbage