Åbningstider

Sommerens åbningstider 

(1. juli - 31. august)

Tir-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2020

 

KUNSTENS MESTRE - MICHELANGELO

Den Italienske renæssance i 14- og 1500-tallet, var en tid, hvor kunst og arkitektur blomstrede. Og som skabte nogle af verdenskunstens helt store skikkelser – kunstnere som vi den dag i dag beundrer. Én af de allerstørste var Michelangelo, der blev født i 1475 og voksede op i Firenze, der var Italiens center for kunst og videnskab. 
 
Onsdag den 22. januar kl. 19:30 kan man få mere at vide om Michelangelo, når kunsthistoriker Signe Jacobsen fortæller om ham på Holstebro Kunstmuseum.  
 
Loftet i det Sixtinske kapel i Vatikanet, som Michelangelo udførte i årene 1508-12, er sammen med Peterskirkens kuppel, David-skulpturen i Firenze og Pieta-skulpturen i Peterskirken er Michelangelo’s hovedværker og nogle af de mest betydelige kunstværker mennesket har skabt. Værker som vi alle på én eller anden måde har et forhold til.  
 
Signe Jacobsen fortæller i foredraget om Michelangelo’s liv og værk. Og om hans samtid - den Italienske højrenæssance. 
 
Aftenens foredragsholder er kunsthistoriker Signe Jacobsen. Hun har gennem de seneste mange år samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget er det første af tre foredrag, som Signe Jacobsen holder. Den 19. februar fortæller hun om den danske Guldaldermaler Christen Købke, og den 4. marts gælder Frida Kahlo. 
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
FAKTA
Hvad Kunstens mestre – Michelangelo. Foredrag med kunsthistorikeren Signe Jacobsen 
Hvornår onsdag den 22. januar 2020 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage