1. juli - 31. august
Mandag      lukket

Pressemeddelelser 2020

KUNSTENS MESTRE - CHRISTEN KØBKE

Guldalderen er én af dansk kunsts stjernestunder. Og Christen Købke er én af de malere, som vi allermest forbinder med Guldalderen. Onsdag den 19. februar kl. 19:30 fortæller kunsthistorikeren Signe Jacobsen om Købke på Holstebro Kunstmuseum i sin foredragsrække om kunstens mestre.

Det kan godt være, at mange af Christen Købke's (1810-1848) betydeligste værker er fysisk små og uanselige. Men man behøver ikke at kigge ret længe på dem, før man bliver klar over, at det er funklende mesterværker, man har med at gøre. De rummer stor poesi, og er båret af en dyb kærlighed til den nære verden som var hans: København i og omkring Kastellet, hvor hans far var bagermester for militæret.

Købke er romantik på dansk, uden de store fagter men med en så meget desto større inderlighed og følsomhed. I enkelte malerier sniger der sig endog en magisk forunderlighed ind, som tangerer den store tyske romantik hvor naturen og nationalt ikoniske bygningsværker antager sjælelige dimensioner.

Aftenens foredragsholder er kunsthistoriker Signe Jacobsen, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Vi gør opmærksom på, at dørene til museet først åbnes kl. 19:00.

Fakta
Hvad Kunstens mestre – Christen Købke. Foredrag med kunsthistoriker Signe Jacobsen
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår onsdag den 19. februar kl. 19:30