Pressemeddelelser 2021

Holstebro Kunstmuseum genåbner med nyophængning og stor særudstilling

Holstebro Kunstmuseum kan efter en lang lukkeperiode se frem til igen at byde gæster velkommen onsdag den 21. april. Selv for det publikum, som kender museet godt, vil der være flere nye udstillinger og værker i vente i salene. Museet genåbnes nemlig med både en særudstilling med kunstneren Albert Mertz’ (1920-1990), samt med en nyophængning af museets samling, som rummer helt nyindkøbte værker.

Holstebro Kunstmuseum. Foto: Johan Gadegaard, Jysk Fynske Medier. Download pressefotos

ALT DETTE ER DERES! ALBERT MERTZ 100 ÅR
I anledning af 100-året for Mertz' fødsel i 2020 præsenterer Holstebro Kunstmuseum udstillingen Alt dette er Deres – Albert Mertz 100 år. Udstillingen tager os på en rejse gennem en række af det 20. århundredes forskellige kunstneriske strømninger set gennem Mertz' egen kunst: Fra surrealisme, over eksperimentalfilm, abstrakt realisme, collage, assemblage, popkunst og konceptuelt maleri.

Albert Mertz, Fløjtemand (1952). Holstebro Kommune. Foto: Per Andersen. Download pressefotos

NYE OPHÆNGNINGER OG NYE VÆRKER

Ud over særudstillingen med Albert Mertz, præsenterer museet også en helt ny ophængning af museets egen samling, hvor man kan opleve alt fra Ejler Bille og Sonja Ferlov Mancoba, grafiske værker af Matisse og Picasso, ekspressiv og nyfigurativ samtidskunst af Tal R, Jonathan Meese, Daniel Richter og Peter Linde Busk samt installationer af både Martin Erik Andersen og Emil Westman Hertz – de tre sidstnævnte blandt andet med nyerhvervede værker, som ikke har været vist tidligere. I den nye samlingsophængning har kunstneren Kirsten Christensens indtaget en hel udstillingssal med sine malerier og keramiske værker, som blandt andet beskæftiger sig med brede universelle emner om kroppens forfald, ensomhed, længsel. Temaer der rager højt op i vores samtid.

SKOLER OG UDDANNELSESINSTITUTIONER
Genåbningen betyder, at skoler og undervisningsinstitutioner igen får mulighed for at aflægge museet et besøg i undervisningssammenhæng. Skolebesøgene kan foregå i tidsrummet 09.00-16-00 på alle hverdage og kan både aflægges på egen hånd eller bookes som undervisningsforløb med en tilknyttet formidler. Pris, datoer mm. kan ses på museets hjemmeside.

Hvad
Genåbning af Holstebro Kunstmuseum med nyophængning af samling og særudstillingen Alt dette er Deres! Albert Mertz 100 år

Hvor og hvornår
Holstebro Kunstmuseum d. 21.04.2021