Pressemeddelelser 2021

Alt dette er Deres! Lidt endnu...

Nu er det sidste chance for at opleve den anmelderroste Alt dette er Deres! Albert Mertz 100 år. Derfor holder Holstebro Kunstmuseum ekstraordinært aftenåbent og inviterer på omvisninger for både store og små i udstillingen.

Pressefoto: David Stjernholm. Download pressefoto her

Udvidede åbningstider giver ekstra tid til fordybelse i Albert Mertz vidtfavnende og eksperimenterende kunst
Efter genåbningen af kulturlivet kunne Holstebro Kunstmuseum endelig åbne dørene til den anmelderroste og vidtfavnende udstilling Alt dette er Deres! Albert Mertz 100 år. Udstillingen har i sin korte åbningsperiode været velbesøgt, og nu giver museet endnu flere gæster mulighed for at besøge udstillingen i næste uge, hvor museet op til Kristi Himmelfart åbner dørene på udvidet tid. Tirsdag d. 11. maj til torsdag d. 13. maj holder Holstebro Kunstmuseum aftenåbent, hvor man kan opleve udstillingen i aftentimerne helt frem til kl. 21.00. Udstillingen kan opleves frem til d. 16. maj 2021.

Omvisninger for store og små
I forbindelse med at museet holder aftenåbent inviterer Holstebro Kunstmuseum indenfor til eftermiddags -og aftenomvisninger i udstillingen d. 11 og 12 maj. Både udstillingens kurator, Teresa Østergaard Pedersen og museets nye formidlingsinspektør, Katrine Sofie Møller Jepsen viser rundt i udstillingen. Onsdag d. 12. maj vil det være muligt at komme på en familieomvisning hvor alle i familien kan være med til leg og aktiviteter undervejs.

Overblik:
• Tirsdag d. 11. maj: Omvisning ved udstillingskurator Teresa Østergaard Pedersen, kl. 17.00 og kl. 19.30
• Onsdag d. 12. maj: Familieomvisning ved Formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen kl. 17.00 og Dialogisk omvisning ved Formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen kl. 19.30

Om udstillingen:
Fra Albert Mertz (1920-1990) debuterede som 14-årig til sin død som 70-årig var Mertz konstant eksperimenterende og stillede de fundamentale spørgsmål ”hvad er kunst?" og "hvilket forhold har kunst til virkeligheden?” I anledning af 100-året for Mertz' fødsel præsenterer udstillingen de mange sider af hans produktion – og introducerer kendere såvel som næste generation for en absolut ener i dansk kunst. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Sorø Kunstmuseum, hvor den blev vist hen over årsskiftet.

Udstillingen indtager begge etager af kunstmuseets Færchfløj og er den mest omfattende præsentation af Albert Mertz’ værk, museet nogensinde har vist. Ud over værker fra kunstmuseerne i Holstebro og Sorø, der begge råder over store Mertz-samlinger, baserer udstillingen sig på indlån fra syv private samlinger syv offentlige samlinger – herunder Louisiana, Statens Museum for Kunst og KUNSTEN i Aalborg.

Fakta
Hvad Udvidede åbningstider, sidste chance for at se udstillingen Alt dette er Deres! Albert Mertz 100 år samt omvisninger i udstillingen
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår Udvidede åbningstider d.11. maj – 12. maj kl. 12-21. Samt Kristi Himmelfartsdag d. 13. maj kl. 11-21
Udstillingen vises frem til d. 16. maj 2021

Kontakt Formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen; tlf. 9742 4518. Mail: ksj@holstebrokunstmuseum.dk
Fotos  Fotoet kan bruges i forbindelse med evt. omtale af udstillingen. Fotograf: David Stjernholm

Udstillingen er kurateret af museumsinspektørerne fra henholdsvis Sorø Kunstmuseum og Holstebro Kunstmuseum, Helle Brøns og Teresa Østergaard Pedersen, med billedkunstner Lone Mertz som konsulent.

PRAKTISK INFO
Det er gratis at deltage i omvisningerne efter betalt entré. Det er dog nødvendigt at bestille billet, eftersom der er et begrænset antal pladser ved hver omvisning. Billetterne kan bestilles på museet hjemmeside her efter først-til-mølle-princippet.  Både Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum holder aftenåbent, og der er mulighed for at nyde en let aftensmad hos Restaurant Støberiet. Restauranten holder åbent i museernes åbningstid. Museerne er åbne i overensstemmelse med de gældende COVID-19 retningslinjer. Husk derfor at medbringe gyldigt coronapas samt mundbind eller visir.