Pressemeddelelser 2021

En aften i fodsporene på videnskabskvinde og æstetiker Marie Hammer

Tidligere i år udgav forfatter Eva Tind sin historiske roman ’Kvinden der samlede verden’ om en af det 20. århundredes mest betydningsfulde videnskabskvinder, Marie Hammer (1907-2002). Marie Hammer var ikke blot videnskabskvinde, men også æstetiker. Via sine mange ekspeditioner opbyggede hun, sammen med sin etnografi- og kunstkyndige ægtefælle Ole Hammer, en stor samling af præcolumbiansk og sydøstasiatisk keramik, som de i 1976 donerede til Holstebro Kunstmuseum.

Forfattersalon med Eva Tind
Rejs i fodsporene på den passionerede og videbegærlige verdenspioner Marie Hammer, når forfatter Eva Tind gæster museet onsdag d. 25 kl. 19.30. I samtale med kulturjournalist og radiovært Karoline Kjær Hansen fortæller Tind om sin fascination af den mangefacetterede kvinde og ikke mindst om sit arbejde med at skrive historien om videnskabskvinden, der beviste, at verdens kontinenter har hængt sammen. Herunder sit omfattende researcharbejde, som blandt andet rummer interviews med Hammers børn.

Eva Tind. Foto: Sacha Maric, 2021. Klik på fotoet for at åbne det i fuld størrelse eller download pressefotos her

Kvinden der samlede verden. En stor samling af mosmider – og keramik
Eva Tinds udgivelse er et psykologisk drama om den danske zoolog Marie Hammer, der igennem 40 år rejser jorden rundt ene kvinde med ét formål: Hun vil bevise, at verdens kontinenter på et tidspunkt har været forenet. Samtidig har hun en drøm om en familie. Stik imod tidens normer insisterer hun dog på, at hendes mand aldrig må stille sig i vejen for hendes forskning.

Marie Hammer og hendes mand Ole Hammer samlede blandt andet mosmider og fluelarver, men de havde også en fælles interesse for kunst, og opbyggede på deres mange rejser en stor samling af præcolumbiansk og sydøstasiatisk keramik som i dag er del af Holstebro Kunstmuseums samling. I anledning af forfattersalonen kan man få et unikt indblik i Hammers keramiksamling, når museet præsenterer et udvalg af samlingen i udstillingssalene.

FAKTA

Hvad   Forfattersalon med Forfatter Eva Tind, om udgivelsen Kvinden der samlede verden

Hvor   Holstebro Kunstmuseum

Hvornår   Forfattersalonen finder sted onsdag d. 25. august kl. 19.30. Dørene åbner kl. 19.00

Pris   Det koster 50 kr. + billetgebyr

Billetter bestilles via museets hjemmeside: www.holstebrokunstmuseum.dk

Entré er gratis for børn & unge under 26 år samt for museets venneforening.

>>Download pressefotos her <<

Forsidebillede, Kvinden der samlede verden. Forlaget Gyldendal, 2021

Portrætfoto Eva Tind: Foto, Sacha Maric (2021)

For yderligere information kontakt venligst:
Formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen
+45 5018 4449 / ksj@holstebrokunstmuseum.dk
Udsnit af forsidebilledet til Kvinden der samlede verden. Forlaget Gyldendal, 2021. Klik på fotoet for at åbne i fuld størrelse eller download pressefotos her