Pressemeddelelser 2021

Foredrag | Anna Ancher v. Charlotte Linvald

Onsdag d. 3. november kl. 19:30 inviterer Holstebro Kunstmuseum indenfor til foredrag ved Charlotte Linvald, kunstfaglig chef ved Skagens Kunstmuseer. Foredraget handler om den eneste blandt skagensmalerne, der rent faktisk var født og opvokset i Skagen; Anna Kristine Brøndum – senere kendt som Anna Ancher.

Anna Ancher, Solskin i den blå stue, 1891. Foto: Skagens Kunstmuseer Download pressefotoet her

En moderne skagensmaler
Anna Ancher (f. 1859) var den eneste af skagensmalerne, der var født og opvokset i Skagen. Hun var en helt ung pige, da malerne begyndte at rejse til Skagen, og hun fulgte deres arbejde og færden med stor interesse. Hun begyndte selv at tegne og male.

Hendes kunstneriske karriere var enestående, alene taget i betragtning af at hun var kvinde i en tid, hvor kvinder sjældent gjorde karriere og desuden ikke havde adgang til Kunstakademiet.

Anna Ancher opgav heldigvis ikke, og efter sin debut på Charlottenborg i 1880, fik hun hurtigt succes. Hun skildrede især de nære omgivelser – hjemmet, kvinders og børns verden. Det var farverne og lyset, mere end det fortællende indhold i billederne, der betød noget for Anna Ancher. På den måde var hun en af de mest moderne blandt skagensmalerne, og hendes malerier peger frem mod den mere abstrakte kunst, der kom frem i begyndelsen af 1900-tallet.

Et gensyn med Holstebro
For mange byder aftenen på et glædeligt gensyn, for ud over at være kunstfaglig chef ved Skagens kunstmuseer er Charlotte Linvald tidligere kulturkonsulent i Holstebro Kommune.

Charlotte Linvald. Download pressefotoet her

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

FAKTA

Hvad   Foredrag | Anna Ancher v. kunstfaglig chef v. Skagens Kunstmuseer, Charlotte Linvald

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A. 7500 Holstebro

Hvornår   Onsdag den 3. november 2021 kl. 19:30. Dørene åbner kl. 19:00.

Pris   50 kr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende.
Tilmelding er nødvendig – bestil billet via holstebrokunstmuseum.dk

Pressefotos

Anna Ancher, Solskin i den blå stue, 1891. Foto: Skagens Kunstmuseer Download pressefotoet her

Charlotte Linvald. Download pressefotoet her