Pressemeddelelser 2021

DOBBELTFERNISERING PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

Lørdag d. 20. november 2021 kl. 15:00

Kunstmuseet indbyder til fernisering på to udstillinger, som byder på henholdsvis ekspressive malerier fra det 20. århundrede og skulpturelle samtidskunstværker.
-
Hen over vintermånederne og foråret indtager den danske kunst Holstebro Kunstmuseum, når Christine Overvad Hansens udstilling Hard coding soft tactics er aktuel på kunstmuseet i følgeskab med de tre betydningsfulde danske kunstnere Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958), Olivia Holm-Møller (1875-1970) og Asger Jorn (1914-1973), som vises på udstillingen GNIST. J.F. Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn. Dagen byder hermed på to nye udstillinger, som henholdsvis hylder det 20. århundredes farvestærke, ekspressive maleri i museets Færchfløj samt Christine Overvad Hansens materialeafsøgende skulpturer, som, med kroppen som centralt element, befinder sig mellem det genkendelige og det fremmedartede. Med andre ord byder eftermiddagen på Holstebro Kunstmuseum på to store kunstoplevelser!

De to udstillinger åbner d. 20. november, hvor kunstmuseet indbyder til fernisering. I den anledning vil der være åbningstaler ved billedkunstner René Schmidt på vegne af Astrid Noacks Legatfonds bestyrelse i anledning af, at Christine Overvad Hansen modtager Astrid Noacks Legat, samt ved billedkunstner og forfatter Erik Steffensen, som har kurateret udstillingen GNIST. J.F. Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn. Arrangementet er åbent for alle og museet vil byde på forfriskninger. Tilmelding er ikke nødvendig.

Olivia Holm-Møller, Morgen, u.år. Foto: Ole Mortensen. Download pressefoto

Christine Overvad Hansen. Pressefoto. Download pressefoto

GNIST. J.F. WILLUMSEN / OLIVIA HOLM-MØLLER / ASGER JORN
Udstillingen GNIST tegner et indlevende portræt af tre betydningsfulde og egensindige danske kunstnere, som her for første gang sættes stævne. J.F Willumsen, Holm-Møller og Jorn har hver især leveret væsentlige bidrag til det 20. århundredes kunstneriske udvikling. Slægtskabet mellem de tre kan spores i farvens udtrykskraft og figurernes energifyldte udfoldelse i værkerne. Eksistensens grundvilkår og menneskets forhold til historie, myte, landskab og kosmos er et gennemgående motiv hos dem alle. Ligeledes deler de et internationalt udsyn. Som en tidslinje rækker GNIST fra figurativ til abstrakt kunst gennem trekvart århundrede med det ekspressive som omdrejningspunkt. Med udstillingen indskrives Willumsen, Holm-Møller og Jorn i en ny sammenhæng, der samtidig demonstrerer deres mod til at gå egne veje i kunsten. Men også modet til banalitet og excentricitet samt til selv at definere målestokken for egen succes.

CHRISTINE OVERVAD HANSEN. HARD CODING SOFT TACTICS
Soloudstillingen Hard coding soft tactics med Christine Overvad Hansen (f. 1988), som er årets modtager af Astrid Noacks Legat, er kunstnerens første soloudstilling på et kunstmuseum, og den består af en række helt nye værker, der er skabt specifikt til lejligheden. Overvad Hansen arbejder med en stor sans for både materialer og kroppes forandringspotentiale, deres transformerende kraft samt for de udvekslinger, der hele tiden finder sted mellem skulptur og krop. Udstillingen opererer i et spændingsfelt mellem det faste, uforanderlige og det åbne, fleksible – det, der kan manipuleres. Værkerne fremstår både genkendelige og fremmedartede og bevæger sig ofte i grænselandet mellem det kropsligt erfarede og det spekulativt fiktive. Med kroppen som centralt element – både som gennemgående tematik og som instrument, virkemiddel og materiale i den skulpturelle proces – viser Hard coding soft tactics værker, der kobler sig på vores fælles hukommelse, menneskers forbrugs- og samleradfærd og vores måder at indgå i sociale relationer og udvekslinger. Og ikke mindst vores måde at konstruere sociale koder og normer.

Christine Overvad Hansen er modtager af Astrid Noacks Legat 2020. Hun tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016 og blev samme år tildelt Årets kunstnerpris ved Horsens Kunstmuseum. Siden har hun gjort sig bemærket som en af dansk samtidskunsts væsentligste skulptører med en lang række udstillinger på museer og kunstinstitutioner i ind- og udland, herunder Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Aarhus, Parallel Vienna og Künstlerhaus Dortmund. Hendes værker er repræsenteret i bl.a. Horsens Kunstmuseums samlinger.

FAKTA

Hvad   Dobbeltfernisering: Særudstillingen GNIST. J.F Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn og soloudstillingen Christine Overvad Hansen. Hard coding soft tactics

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Hvornår   lørdag d. 20. november 2021 kl. 15.00. Alle er velkomne!

Pris   Gratis. Tilmelding ikke nødvendig. Arrangementet er åbent for alle. Museet beder alle besøgende fremvise et gyldigt coronapas ved indgang på museet.

Udstillingerne er støttet af   Udstillingen GNIST. J.F Willumsern / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn er støttet af: Knud Højgaards Fond, Ny Carlsberg fondet og Toyota-Fonden

Udstillingen Christine Overvad Hansen. Hard coding soft tactics er støttet af: Statens Kunstfond og Frimodt-Heineke Fonden

Pressefotos Klik på billedinfo for at åbne i høj opløsning:

Olivia Holm-Møller, Morgen, u.år. Foto: Ole Mortensen

Christine Overvad Hansen. Pressefoto

For yderligere information, kontakt venligst
Museumsinspektør, Teresa Østergaard Pedersen /toep@holstebrokunstmuseum.dk /23 82 65 31

Eller museumsdirektør, Anders Gaardboe Jensen /agj@holstebrokunstmuseum.dk / 9742 4518