Pressemeddelelser 2021

BOGRECEPTION | EIGI EINHAMR - JERNALDERENS GULDBRAKTEATER OG DEN ÅBNE KROP SOM FORM

Nyt studie af jernalderens guldbrakteater bygger bro mellem to fagområder

KOM TIL BOGRECEPTION PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM FREDAG D. 3. DECEMBER KL. 15:00

I anledning af, at museumsinspektør, ph.d., Teresa Østergaard Pedersen er udkommet med en bog om jernalderens guldbrakteater på Jysk Arkæologisk Selskab i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum, afholder kunstmuseet bogreception.
Bogen bærer titlen "Eigi Einhamr – Jernalderens guldbrakteater og den åbne krop som form" og er en revideret version af Østergaard Pedersens ph.d.-afhandling, der blev forsvaret på Aarhus Universitet i 2017 og nu udgives med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

Emnet guldbrakteater er kommet på manges læber efter det store guldfund fra Vindelev ved Jelling, der talte ikke mindre end 14 brakteater. Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om de små forunderlige guldbilleder fra Skandinaviens tidligste kunsthistorie, eller blot er arkæologisk og (kunst)historisk interesseret, så læg endelig vejen forbi.

B-brakteat (IK 132, 2,3 cm i diameter) fra Obermöllern i Sachsen-Anhalt, Tyskland. Foto: ©Juraj Lipták, Landesamt für ­Denkmalpflege und Archäologie Sachsen-Anhalt. Download pressefoto

DAGENS PROGRAM
I dagens anledning vil der være tale ved Jesper Laursen, redaktør på Jysk Arkæologisk Selskab, der har til huse på Moesgaard Museum.

Forfatteren vil være til stede og give en kort præsentation af bogen samt svare på spørgsmål,  alt imens kunstmuseet serverer en forfriskning.

I forbindelse med receptionen vil bogen kunne købes med rabat til 249 kr. (normalpris 300 kr. v. Aarhus Universitetsforlag).

Alle er velkomne!

Læs pressemeddelelsen fra forlaget

Eigi Einhamr – Jernalderens guldbrakteater og den åbne krop som form. Download pressefoto

FAKTA