Tir-fre: kl. 12-16

Åbent mandag i uge 7 og 42

Pressemeddelelser 2022

KONSERVATORENS FORTÆLLING | Omvisning i GNIST

Kom med når chefkonservator Elizabeth Baadsgaard ser på malerier med lup og lygte i udstillingen GNIST og oplev kunsten gennem en konservators øjne.

Onsdag d. 9. februar kl. 19:30 kan du komme med malerikonservator Elizabeth Baadsgaard på omvisning i Holstebro Kunstmuseums aktuelle udstilling GNIST. J.F. Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn. I samtale med museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen dykker vi ned i malerier af Willumsen, Holm-Møller og Jorn, og vi hører om det særlige blik en konservator har på værkerne.

Konservatoren er den, der kommer allertættest på kunstværkerne. Hør om pigmenter, penselstrøg og revnedannelser i udvalgte malerier af Olivia Holm Møller, om Jorns tykke farvelag og særligt følsomme gule farve samt om J.F. Willumsens rene farveflader og en speciel lim lavet af svømmeblæren fra fisk. Vi kigger også om på bagsiderne af udvalgte malerier.

Elizabeth Baadsgaard under indtjek af værker til GNIST. Download pressefoto

Om udstillingen
Udstillingen tegner et portræt af tre betydningsfulde og særegne danske kunstnere, som her for første gang sættes i stævne i relation til hinanden. Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958), Olivia Holm-Møller (1875-1970) og Asger Jorn (1914-1973) har hver især leveret væsentlige bidrag til det 20. århundredes kunstneriske udvikling.

Fælles for de tre kunstnere er, at de giver sig i kast med følelsesmæssige udtryk. De er ikke tilbageholdende, men synlige i deres brug af den ekspressive farvekraft og et fornyet malerisk sprog, der for første gang introduceres her som en samlet kraft: Gnist.

GNIST. J.F. Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn er kurateret af billedkunstner og forfatter Erik Steffensen og skabt i samarbejde med Kunstforeningen GL STRAND, hvor den blev vist i perioden d. 26.6. - 31.10.2021.

Elizabeth Baadsgaard er cand.scient.cons og konstitueret chefkonservator ved Kunstkonserveringen, afd. Vest/Silkeborg.

FAKTA

Hvad   Konservatorens fortælling | Omvisningen i GNIST. J.F. Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn v. kunstkonservator Elizabeth Baadsgaard

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Hvornår  Onsdag d. 9. februar 2022 kl. 19:30. Dørene åbner kl. 19:00. Kom endelig i god tid.

Pressefoto   Elizabeth Baadsgaard under indtjek af værker til GNIST. Download pressefoto

Pris   50 kr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner samt studerende.
Tilmelding er nødvendig – bestil billet her

For yderligere information, kontakt venligst
formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen: ksj@holstebrokunstmuseum.dk / + 45 9742 4518