Tir-fre: kl. 12-16

Pressemeddelelser 2022

FOREDRAG | John Olsen - At elske med øjnene

Kom med når Holstebro Kunstmuseum inviterer til foredrag,
onsdag d. 18. maj kl. 19:30, om kunstneren John Olsen.

FORUNDRINGSSKABE OG UNDREKAMRE

Museumsdirektør Christian Kortegaard Madsen genbesøger Holstebro Kunstmuseum, med et foredrag om den skattede kunstner John Olsen (1938-2019).

Olsens kunstneriske univers har længe betaget og draget kunstmuseets besøgene, med sit Undrekammer (2001/2010), hvor man kan opleve både en halv hjerne fra Tarm, et skrumpehoved, en brændt ugle blandt mange andre fund opstillede poetiske og fortællende kompositioner i store glaskabinetter.

I disse forundringsskabe og undrekamre, der med deres mylder af genstande næsten ikke er til at overskue, skabes der nye overraskende helheder og betydninger. Farve og stoflighed stilles overfor hinanden, og gør os opmærksomme på det smukke i forfaldet.

John Olsen, Undrekammer, 2001/2010. Foto: Ole Bjørn Petersen. Download pressefoto

EN NÆR VEN OG KOLLEGA
Christian Kortegaard Madsen kendte Olsen, både som ven og kollega, og fortæller selv om aftenens foredrag:

"Foredraget handler om John Olsen. Det handler om at se. John Olsen så rådyrene, ravnene og kragerne. Han så kvinderne og han så sine muser. Han fortalte mig engang, at han "elskede med øjnene" – det var det, kunsten og naturen var for ham: Et passioneret kærlighedsforhold i medgang og modgang.

Som helt ung kunstnerspire opsøgte Olsen den gamle natur- og fuglemaler, Johannes Larsen. Siden den dag lå stafetten hos Olsen som en nødvendighed og en livsmission. Han havde ikke en computer og han havde aldrig været på internettet, men han så helt klart, hvad der skete i samfundet omkring."

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

John Olsen. Foto: Elin Nielsson. Download pressefoto

FAKTA

Hvad   Foredraget John Olsen – At elske med øjnene v. Christian Kortegaard Madsen

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A, 7500 Holstebro