Tir-fre: kl. 12-16

Åbent mandag i uge 42

Pressemeddelelser 2022

Tag mig til en anden verden - foredrag v. Lars Bang Larsen

Kom med når Holstebro Kunstmuseum, onsdag d. 1. juni inviterer til foredrag om forholdet mellem vævning og computerteknologi. Aftenens foredragsholder er kunsthistoriker og direktør for Art Hub Copenhagen, Lars Bang Larsen.

Med udgangspunkt i Amalie Smith’s udstilling Looming og hendes roman Thread Ripper (2021), vil foredraget skitsere en (kunst)historie for forholdet mellem vævning og computerteknologi, med vægt på måderne hvorpå kvindelige kunstnere siden 1970erne har arbejdet i dette – for en konventionel betragtning – modsætningsfyldte felt mellem væven som en kvindelig, huslig teknologi, og computeren som teknopatriarkatets teknologi.

Charlotte Johannesson Take Me To Another World (1982-1986). Download pressefoto

Under titlen Tag mig til en anden verden. Myte, modkultur og digitalitet i vævede billeder fra Charlotte Johannesson til Amalie Smith dykker Bang Larsen ned i de konceptuelle og metodiske forbindelser mellem vævens og det digitales håndværksteknologi;
computerprogrammering og algoritmer.

Museet holder dørene åbne til udstillingssalene, så det også er muligt at opleve særudstillingen Amalie Smith - Looming enten før foredraget eller i pausen.

Aftenens foredragsholder, Lars Bang Larsen. Download pressefoto

FAKTA

Hvad   Foredraget Tag mig til en anden verden. Myte, modkultur og digitalitet i vævede billeder fra Charlotte Johannesson til Amalie Smith v. kunsthistoriker Lars Bang Larsen

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Hvornår  Onsdag d. 1. juni 2022 kl. 19:30. Dørene åbner kl. 19:00. Inden vi sætter os til rette i foredragssalen, vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen – så mød endelig op i god tid.

Pressefoto   Åbn pressefotos i høj opløsning ved at klikke på titlerne herunder:

Charlotte Johannesson Take Me To Another World (1982-1986)

Aftenens foredragsholder, Lars Bang Larsen. Pressefoto

Pris
    Prisen for foredraget er 50 kr. Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner samt studerende. Tilmelding er nødvendig. Køb billetter her

For yderligere information kontakt venligst
Formidlingsinspektør, Katrine Sofie Jepsen

M: +45 5018 4449