Pressemeddelelser vedr. Færchfløjen

Hanne Kjærholm død

Download pressemeddelelsen

Mandag den 22. juni døde arkitekt Hanne Kjærholm 79 år gammel. Hun var én af det 20. århundredes betydeligste danske arkitekter. Blandt hendes hovedværker er komplekset, der rummer Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum – en konkurrence hun vandt i 1976.

Arbejdet med udvidelsen af Holstebro Kunstmuseum, der har fået navnet Færchfløjen, blev Hanne Kjærholms sidste større opgave.

”Fordi proportionerne i Hanne Kjærholms arkitektur og i Holstebro Kunstmuseum er så helstøbte, rumforløbende så afvekslende og materialerne så fint afstemte, var der ingen tvivl om, at arkitekten fortsat skulle være Hanne Kjærholm, da Holstebro Kunstmuseum skulle udvides”, udtaler museets direktør Folke Kjems.

Et træk ved Hanne Kjærholms arkitektur, som Folke Kjems fremhæver som en særlig kvalitet, er det forhold, at det menneskelige overalt er nærværende i hendes udtryk.

Hanne Kjærholm arbejdede i foråret 2009 med de sidste detaljer i udvidelsen af Holstebro Kunstmuseum. Derfor kommer hendes død ikke til at påvirke det videre forløb.

”Hanne Kjærholm var overordentligt lyttende og altid imødekommende, men også kompromisløs når det gjaldt” udtaler Folke Kjems. ”Det gode samarbejde, der herskede mellem Hanne Kjærholm, arkitekt Niels Christian Andersen, Færchfonden og museet gør, at vi kan udføre Hanne Kjærholms intentioner og færdiggøre Færchfløjen i hendes ånd”.

I tilbygningen videreudviklede Hanne Kjærholm motiverne fra Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum. Det bliver derfor en umiskendelig Hanne Kjærholm bygning, der bliver åbnet i januar 2011, og som kommer til at stå som hendes sidste, store værk.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Folke Kjems, museumsdirektør, tlf. 97 42 45 18, mail: fk@holstebrokunstmuseum.dk
Peter Haarby, kunstformidler, tlf. 97 42 45 18, mail: ph@holstebrokunstmuseum.dk