1. april - 30. juni

Pressemeddelelser vedr. Færchfløjen

Sløret løftet for Holstebro Kunstmuseums udvidelsesplaner

Download pressemeddelelsen

Det var en glad formand for Holstebro Kunstmuseums bestyrelse, der mandag den 25. maj kunne byde velkommen til pressemøde på Holstebro Kunstmuseum. Arne Nielsen kunne nemlig løfte sløret for museets planlagte udvidelse på 1.200 m², der forventes klar til at tage imod publikum i januar 2011.

"Med udvidelsen får Holstebro Kunstmuseum et mangeårigt ønske opfyldt" sagde Arne Nielsen, og fortsatte: "Med denne ambitiøse udvidelse fremtidssikres Holstebro Kunstmuseum". Arne Nielsen sluttede sin velkomst med på museumsbestyrelsens vegne at rette en varm tak til Færchfonden, der var repræsenteret af direktør Rasmus Færch, for den generøse donation.

Efter Arne Nielsens velkomst gennemgik museumsdirektør Folke Kjems den nye bygning, der er tegnet af arkitekt Hanne Kjærholm og opkaldt efter giveren. "Med Færchfløjen vil museet fremover kunne byde ind på de største og mest spændende udstillinger i provinsen" fremhævede Folke Kjems. "På den måde vil museet også fremover kunne være med til at profilere Holstebro som kulturby".

Tilbygningen er centreret omkring et rum på 150 m² med fem meter til loftet. Omkring dette rum, er der en række udstillingssale med 3 meters loftshøjde. I den nye tilbygnings underetage bliver der indrettet udstillingsrum og magasiner. Tilbygningen bliver udstyret med den mest moderne klima- og sikkerhedsteknik og sætter dermed standarten for museumsbyggeri fremover.

Holstebros Borgmester Arne Lægaard afsluttede pressemødet med på byrådets vegne at takke Færch-fonden for den store donation, der har gjort udvidelsen af kunstmuseet mulig. "Færch-familien spiller en stor rolle for udviklingen i Holstebro - både erhvervsmæssigt og kulturelt. Mange tak for det" sagde borgmesteren.

"Det er kommunens vision, at Holstebro skal sætte den kulturelle dagsorden lokalt, nationalt og internationalt. Det gør vi. Vi har i høj grad noget at have visionen i" udtalte Arne Lægaard, og fortsatte: "Med udvidelsen af Holstebro Kunstmuseum styrkes Holstebros ry som kulturby yderligere - til gavn for både kommunens borgere og for byens mange gæster". Arne Lægaard sluttede af med at konstatere, at udvidelsen af Holstebro Kunstmuseum, sammen med de mange andre tiltag på området i disse år, styrker Holstebros status som Vestjyllands kulturhovedstad.