1. - 30. september

Pressemeddelelser vedr. Færchfløjen

Kunstmuseumsbyggeri forsinket

Download pressemeddelelsen

Holstebroere, der regelmæssigt går tur langs Vegen Å i Holstebro, har gennem vinteren kunnet følge byggeriet af Holstebro Kunstmuseums nye tilbygning Færchfløjen. Og selv om der hele vinteren har været aktivitet på byggepladsen, og det nye hus er skudt i vejret, har den lange vinter alligevel ført til, at byggeriet er blevet forsinket med 3 uger.

Det betyder at museet må udskyde åbningen af Færchfløjen fra den 15. januar 2011 til den 5. februar 2011. ”Det er selvfølgelig ærgerligt” udtaler museumsdirektør Folke Kjems. ”Men i betragtning af vinterens vedholdenhed er vi sluppet billigt. Budgettet holder og forsinkelsen er ikke større, end at vi kan leve med den” konstaterer Folke Kjems.

Færchfløjens centrale rum, det 150 m² store udstillingsrum med 5 meters loftshøjde, blev rejst i slutningen af februar. I slutningen af marts gik murerne i gang med at mure Færchfløjens ydervægge. Og lige nu, er håndværkerne ved at støbe lofterne over de første udstillingssale.

Går alt efter planen vil hele Færchfløjen være under tag inden sommerferien. Derefter kan håndværkerne gå i gang med den indvendige færdiggørelse.

Selvom ikke alle ydervægge er rejst endnu, kan man alligevel begynde at få en fornemmelse af hvordan Færchfløjen kommer til at tage sig ud udefra, når den står færdig til efteråret. Efter planen bliver det omkring november, hvorefter museets personale skal til at indkøre klimaanlæg, opbygge museets magasin og forberede den store udstilling, der markerer åbningen af Færchfløjen den 5. februar 2011.

Færchfløjen bliver på 1.200 m², og udstyres med den mest moderne klima- og sikkerhedsteknik. Dermed kan Holstebro Kunstmuseum opfylde sin ambition om at præsentere særudstillinger i en kvalitet og i et omfang, der vil være blandt de bedste og største i provinsen. De første udstillinger er allerede under planlægning, men museet holder foreløbig kortene tæt ind til kroppen.