Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Kirsten Christensen

Efter først at have uddannet sig som keramiker på Kunsthåndværkerskolen i København i årene 1964-69 gik Kirsten Christensen fra 1969-75 på Kunstakademiets Skole for Mur- og Rumkunst. 
 
Kirsten Christensen arbejder i stentøj og bruger keramiske metoder i sit kunstneriske arbejde. Hun tegner og ridser i stentøjsplader, der begittes og brændes som traditionel keramik. Men hun laver ikke det, man umiddelbart forstår ved keramik som skåle, kander eller fade. 
 
Hun laver stentøjsbilleder – gerne i serier – der nærgående og åbenhjertigt fortæller om livets grundvilkår: Fødsel, barndom, pubertet, køn, seksualitet, sygdom, alderdom og død. 
 
Som udgangspunkt for sine billeder bruger Kirsten Christensen vigtige begivenheder i sit liv. Billederne kan f.eks. være bygget op som en side i et fotoalbum med billeder af hende selv og hendes moder. Eller de kan have karakter af opslagstavler eller rebusser, hvor liv og død både skildres på et fysisk virkelighedsplan og et åndeligt, symbolsk plan. 
 
Kirsten Christensen tager afsæt i en personlig livshistorie, men hendes bekendelser handler også om almene og universelle emner som kroppens forfald, ensomhed, lidelse, ydmygelser og den fremmedgjorte død – alt sammen ømtålelige emner for det moderne menneske. Men også emner som menneskets rovdrift på naturen og verdensrummets uendelighed er Kirsten Christensen optaget af.
 
I Holstebro by kan der ses værker af kunstneren i Vestjysk Bank, Holstebro Posthus ved Banen og DR Midt Vest.
Kirsten Christensen. Foto: Torben Eskerod