Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Kirsten Klein

Kirsten Klein (f. 1945) blev udlært som fotograf i 1966 og har virket som selvstændig fotograf siden 1970. Hun debuterede året før.

Kirsten Klein er som John Olsen og Inge Lise Westman en kunstner, der arbejder natur- og traditionsforbundet inspireret af den levende natur og i en erkendelse af denne levende naturs betydning for menneskets væren. Kirsten Kleins kunstneriske virke er præget af et naturromantisk syn.

Derfor er naturens kræfter i fokus. Især er sammenspillet mellem naturens elementer vand, luft og jord vigtig i hendes udsyn. Og det er det danske – men også norrøne – landskabs monumentalitet, der gang på gang indfanges af hendes linse. Fra tid til anden går hun dog tæt på et motiv og kan til med vise det snert beskåret.
 

Kirsten Klein har en forkærlighed for skyer. Både de lavt hængende, der som en tåge indhyller landskabet i en tung dyne, eller de store dramatiske kumulusskyer der som bjergmassiver rejser sig i horisonten. Hun har også koncentreret sig om rene skymotiver, og her er det særlig tydeligt, hvor optaget Kirsten Klein er også af billedets abstrakte kvaliteter så som skyernes former og stoflighed.
 

Kirsten Klein har gennem årene rejst i mange lande, men det er Limfjordsøen Mors, kunstneren især føler sig forbundet med. Her er hun er bosat, og her henter hun en stor del af sin motivkreds. Kirsten Klein arbejder i al slags vejr og alle årstider, og hendes fotografier viser, at hun er mere end almindelig fortrolig med naturen. Hendes univers er fyldt med vindblæste træer, små lysninger og vandet, der omslutter Mors.
 

Overgangen mellem nær og fjernt og hele den rigdom af gråtoner, der ligger mellem den sorte skygge og det hvide lys, er det, der optager Kirsten Klein. Hun er en følsom æstetiker, hvilket afspejler sig i hendes kærlighed til at portrættere eksempelvis et dødt vindblæst træ under månen på en måde, der gør det uendelig smukt. I det hele taget er der i hendes kunst gerne en melankolsk tone.
 

Kirsten Klein interesserer sig for gamle fotografiske teknikker. Bl.a. har hun fotograferet med hulkamera. Det giver det ellers fotografisk håndgribelige en overraskende flygtighed.

I 2012 præsenterede Holstebro Kunstmuseum udstillingen Limfjorden med fotografier fra bogen "Limfjorden - stemmer og steder" af Kirsten Klein og Hans Edvard Nørregård-Nielsen.  

Kirsten Klein.