Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Lisbeth Nielsen

Lisbeth Nielsen (f. 1952) er uddannet på Århus Kunstakademi i perioden 1970-73. Hun debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1977.

Mennesket er centralt i Lisbeth Nielsens værk. Det er specielt kvinder, både som enkeltperson og i mindre grupper, der optræder i hendes skulpturer og tegninger. Figurerne er skildret monumentalt, og ofte er de nærmest groet sammen med skulpturens sokkel.

Lisbeth Nielsen modellerer sine skulpturer i ler eller gips, hvorefter de støbes i bronze. Figurerne er modelleret enkelt, groft og ekspressivt, men er samtidigt følsomme og intime. Den grove overflade gør, at figurerne er uden detaljer – de har ingen ansigtstræk, og derfor heller ingen individualitet.

Det er gennem kroppens holdning, bevægelse og form, at Lisbeth Nielsen fortæller os om personerne. Hun tager afsæt i konkrete situationer, men hensigten er at skildre noget alment gyldigt. Lisbeth Nielsen skildrer i sine skulpturer kroppen som et grundvilkår for mennesket.

Også i Lisbeth Nielsens kul- og blyantstegninger er det kroppen, dens linier, flader og form, der skildres med enkle streger og linier. Det er kroppens skulpturelle kvaliteter, tegningerne gør rede for – ikke den enkelte persons individualitet. I tegningerne nærmer Lisbeth Nielsen sig abstraktionen.

Lisbeth Nielsen har udført mange skulpturer til det offentlige rum. Blandt andet kan man på Holstebro Rådhus se skulpturgruppen ”To piger vasker hår” (1991).
Lisbeth Nielsen, foto Ole Haupt