Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket
Jul og Nytår (+ visse dage)     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

Francisco Goya (1746-1828) Fornuftens søvn avler uhyrer Nr. 43 i serien Francisco Goya (1746-1828) Fornuftens søvn avler uhyrer Nr. 43 i serien "Los Caprichos" publiceret første gang i 1799

12. oktober - 16. december 2018 GRAFIK
fra Goya til Tal R

Udstillingen viser grafiske værker fra museets samling af verdenskunstens største navne og en række hovedeksponenter indenfor dansk samtidskunst.

Holstebro Kunstmuseum rummer righoldige samlinger af grafik. Sammen med afrikansk kunst og nyere dansk kunst udgjorde grafikken fra starten grundstammen i museets samling, og den er sidenhen blevet udbygget på afgørende måder. Udstillingen 'GRAFIK – Fra Goya til Tal R' viser et nøje udvalg af museets grafiske samling, der samtidig giver indtryk af teknikkens talrige anvendelsesmuligheder. 
 
Det drejer sig blandt andet om grafiske blade af verdenskunstens største navne som Goya, Picasso, Matisse, Chagall og Giacometti. Der indgår også værker af centrale danske samtidskunstnere som John Olsen, Peter Linde Busk og Tal R, der hver især har anvendt grafikken på egne, personlige måder. 
 
Grafikkens alsidighed og rige virkefelt har gennem tiderne gjort det muligt for kunstnere at eksperimentere med de billedmæssige konventioner. På grund af trykmetodens mulighed for mangfoldiggørelse er grafikken samtidig demokratisk og dynamisk i sit væsen. Selvom arbejdet med grafik ofte er spontant, kræver teknikken stor håndværksmæssig kunnen og præcision. Og dertil et indgående kendskab til de nærmest alkymistiske realiteter, der fører til det endelige grafiske værk.     
 
Tilbage