Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

20. november 2021 - 1. maj 2022 Hard coding
soft tactics


Christine Overvad Hansen arbejder med en stor sans for både materialer og kroppes forandringspotentiale, deres transformerende kraft samt for de udvekslinger, der hele tiden finder sted mellem skulptur og krop. Udstillingen opererer i et spændingsfelt mellem det faste, ufo
randerlige og det åbne, fleksible – det, der kan manipuleres.

 

Se fotos fra udstillingen her


Udstillingens titel svejser to begreber sammen: Hard coding er et programmeringsbegreb, der betyder, at en eller flere værdier i et computerprogram ikke kan ændres, at data indlejres direkte i en kildekode eller et program. Disse værdier repræsenterer altså uforanderlige informationer, statiske konstanter i et lukket system, som ikke integrerer eller interagerer med inputs udefra.

 

Soft tactics dækker derimod over konkrete, men subtile, manipulationsteknikker, der gør det muligt for én person at udøve stærk indflydelse på en anden – en slags blød magt, der nærmest kryber ind under huden. Udstillingens værker spænder sig ud mellem disse to poler: Mellem det statiske og fastlåste og den manipulerede transformation, der kommer til udtryk i værkernes materialer.

 

Værkerne i Hard coding soft tactics udgør en forsamling af skulpturelle personaer, der hver især fortæller en historie om fysiske og psykiske tilstande. De søger efter et fællesskab eller efter at bryde ud af en relation. I mødet mellem mekaniske gentagelser af handlinger, bløde modellerede former i bronze eller brændt stentøj, tekstiler og fjer udgør værkerne tilsammen en fortælling om det prægnante øjeblik, hvor et fastlåst handlemønster måske bliver muligt at bryde. Sådan veksler, forskyder, forskubber og oversætter værkerne hele tiden relationen mellem kroppe, psyke og materialitet.

 

Christine Overvad Hansen, 2021

 

Overvad Hansens værker er både genkendelige og fremmedartede og bevæger sig ofte i grænselandet mellem det kropsligt erfarede og det spekulativt fiktive. Med kroppen som centralt element – både som gennemgående tematik og som instrument, virkemiddel og materiale i den skulpturelle proces – viser Hard coding soft tactics værker, der kobler sig på vores fælles hukommelse, menneskers forbrugs- og samleradfærd og vores måder at indgå i sociale relationer og udvekslinger. Og ikke mindst vores måde at konstruere sociale koder og normer.

 

Christine Overvad Hansen (f. 1988) er modtager af Astrid Noacks Legat 2020. Hun tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016 og blev samme år tildelt Årets kunstnerpris ved Horsens Kunstmuseum. Siden har hun gjort sig bemærket som en af dansk samtidskunsts væsentligste skulptører med en lang række udstillinger på museer og kunstinstitutioner i ind- og udland, herunder Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Aarhus, Parallel Vienna og Künstlerhaus Dortmund. Hendes værker er repræsenteret i bl.a. Horsens Kunstmuseums samlinger.

Udstillingen er støttet af:


Tilbage