Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket
Jul og Nytår (+ visse dage)     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

Karoline H Larsen: Collective Strings. Ørestad. 2016. Foto: John Noes Jørgensen Karoline H Larsen: Collective Strings. Ørestad. 2016. Foto: John Noes Jørgensen

14. oktober - 17. december 2017 1000 snore

Karoline H Larsen har sammen med 5b fra Sønderlandsskolen viklet museet ind i 180 km farvede snore. I efterårsferien kan børn, unge og voksne 'være med' 

Hvert år i efterårsferien har Holstebro Kunstmuseum et særligt arrangement, der er rettet mod børn, unge og voksne. Et projekt, hvor museets publikum kan være med til at skabe et kunstværk eller en installation. Sådan er det også i år. Museet har nemlig inviteret billedkunstneren Karoline H Larsen til at komme og spinde et af museets udstillingsrum ind i farvede snore. 
 
Collective Strings
Karoline H Larsen er kendt for sine Collective Strings aktioner, hvor hun spinder rum, bygninger og udearealer ind i snore i mange forskellige farver. Og selvom de færdige installationer er utroligt flotte, er det lige så meget processen, der er vigtig for Karoline. 
 
5b fra Sønderlandsskolen hjælper med
Det er nemlig ikke Karoline alene, der trækker de farvede snore. Hun får altid hjælp. På Holstebro Kunstmuseum får hun hjælp på en helt særlig måde. Museet har nemlig inviteret 5.b. fra Sønderlandsskolen, og deres lærer Lillian Jepsen, til at være en del af processen. 
 
Workshop hvor kunstnere og elever arbejder sammen
I slutningen af september havde eleverne fra og Karoline en fælles workshop, hvor de eksperimenterede og fik ideer til, hvordan de kunne spinde rummet ind i snore. Og i tre dage op til efterårsferien har 5b arbejdet sammen med Karoline på installationen. Torsdag den 12. september er der fernisering på børnenes og Karolines værk. 
 
Publikum arbejder videre i efterårsferien
Men værket er langt fra færdigt. Fra lørdag den 14. oktober er det så publikums tur til at arbejde videre med børnenes og Karolines værk. Lørdag den 14 vil man kunne møde Karoline i udstillingen. Og resten af efterårsferien vil det være museets medarbejdere, der hjælper publikum med at spinde rummet ind i de farvede snore. 
 
Naboer arbejder sammen
Sønderlandsskolen genåbnede ved skoleåret 2017’s start, som Holstebro Kommunes nye profilskole for kunst, musik og kultur. Og da skolen og Holstebro Kunstmuseum nærmest er naboer, er det helt naturligt for Holstebro Kunstmuseum at invitere skolen til at deltage i projektet. 
 
Fremtidigt samarbejde mellem museum og skole
På den måde vil museet give eleverne den helt særlige oplevelse, det er gennem at arbejde sammen med en professionel kunstner at erfare og opleve den kunstneriske proces. Og så håber museet i øvrigt også, at projektet kan blive starten på et godt og givende samarbejde mellem kunstmuseet og Sønderlandsskolen.   
 
Helt frem til Jul
Installationen bliver dybest set aldrig færdig. Eller der kan arbejdes videre på den, så længe der er snor tilovers. Og under alle omstændigheder vil de mange, farvede snore blive hængende så man kan opleve det usædvanlige værk helt frem til Jul. 
 
Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning og af Holstebro Kommunes kultur og fritidsudvalg.  
 
 
 
 
       
 
 
Tilbage