1. april - 30. juni
Mandag (ikke helligdage)     lukket

Aktuelle

Sten Lykke Madsen: Sct. Jørgen og dragen. Sten Lykke Madsen: Sct. Jørgen og dragen.

2. juni - 28. juli 2018 Dragen Kommer

Sommeren over sætter Holstebro Museum og Odin Teatret fokus på Drager. Holstebro Kunstmuseum bidrager med en lille udstilling om Store Torvs Dragespringvand skabt af keramikeren Sten Lykke Madsen.

Et vandspyende fabelvæsen og et hestehoved - det er alt, der er tilovers af det Dragespringvand - skabt af keramikeren Sten Lykke Madsen - der blev afsløret på Store Torv i Holstebro i 1986. Skulpturen blev nemlig udsat for et omfattende hærværk i 1998.

Hærværket var så omfattende at skulpturen ikke kunne repareres. Men da Sten Lykke Madsen stadig havde formene til de 155 enkeltdele, blev det besluttet at genskabe skulpturen. Genopførelsen blev bl.a. finansieret ved salg af dele fra den ødelagte skulptur til private og virksomheder sammen med et diplom signeret af kunstneren. Den nye udgave af ’Sct. Jørgen og dragen’ kunne genindvies i juni 1999.

Hen over sommeren vil man kunne se de to fragmenter fra den oprindelige skulptur, sammen med ét af de diplomer signeret af Sten Lykke Madsen, som fulgte med når man donerede penge til genopførelsen af skulpturen på Holstebro Kunstmuseum.

Den lille udstilling, som man kan se i museets Pop-up café, vises i anledning af sommerens dragefestival i Holstebro. Her har Holstebro Museum sat sig for afprøve nye måder at formidle lokalhistorie på.

Sammen med Odin Teatret udforsker Holstebro Museum sagnet om Skt. Jørgen og dragen og tilknytningen til Holstebro. Igennem teater, fortællinger, leg og kunst kredser festivallen  omkring Holstebros oprindelse samt byens og borgernes mentalitet. Alle inviteres til en sand folkefest, der hylder Holstebro og dykker ned i historien for at finde ud af, hvordan Skt. Jørgen og dragen præger byen i dag, og sammen finder vi ridderne, prinsesserne og heltemodet i den moderne by.

Læs mere om sommerens øvrige Drage-arrangementer på Holstebro Museums hjemmeside