Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket

Aktuelle

fra den 15. oktober 2018 Vestafrikanske masker

Billedhuggeren Poul Holm-Olsens samling af traditionel Afrikansk kunst er en vigtig del af Holstebro Kunstmuseum. Nu vises 52 masker fra samlingen i en ny permanent ophængning.

Udstillingen præsenterer udvalgte masker fra Poul Holm Olsens samling af traditionel afrikansk kunst. Med en markant scenografi og digital mulighed for fordybelse i maskernes univers indgår udstillingen fremover i museets faste samlingspræsentation.

Stammer, ikke landegrænser, former Afrikas kunstneriske geografi. Vestafrika og det vestlige Centralafrika er hjemsted for mange hundrede folkeslag med forskellige sprog og kulturer, der delvist har bevaret deres traditionsrige samfundsorganisering og spiritualitet. Maskedansene spiller en afgørende rolle i mange af disse samfund, hvor de sikrer sammenhængskraft og balance.

De 52 masker på udstillingen er fra 28 folkeslag. Via en skærm kan besøgende gå på opdagelse i de sammenhænge, maskerne kulturelt set har indgået i, eller få mere at vide om de enkelte folkeslag.