1. juli - 31. august
Mandag      lukket

Aktuelle

Fra den 26. maj 2020 Martsudstillingen 1951-1982

Martsudstillingen var én af det 20. århundredes markante, danske kunstnersammenslutninger. Forenet i troen på kunstens traditionsforbundne natur søgte dens medlemmer bag om tidens fremherskende stilretninger og kunstpolitiske grupperinger.

Martsudstillingen repræsenterede således et brud med den avantgardisme, som to af sammenslutningens initiativtagere, Ejler Bille og Erik Thommesen, havde været med til at promovere i 1930’erne og 1940’erne. Ligeledes advokerede flere af medlemmerne kraftigt for deres holdninger i offentligheden, og i godt 30 år satte Martsudstillingen dermed et vigtigt præg på dansk kunstliv.

Med Martsudstillingen som idémæssigt og praktisk omdrejningspunkt lagde dens kunstnere vægt på den sansede virkelighed i et søgende, stilfærdigt og eftertænksomt udtryk. På det intime og kultiverende. Det var ifølge medlemmerne netop i dette forhold, at kunsten foldede sig ud som et personligt og menneskeligt anliggende. Homogenitet, stabilitet og integritet var faste kendetegn.

Martsudstillingen bestod af: Ejler Bille, Poul Ekelund, Viggo Jensen, Arne Johannesen, Harald Leth, Knud Lollesgaard, Agnete Madsen, Anna Thommesen, Erik Thommesen, Gertrud Vasegaard, Åge Vogel-Jørgensen og Jeppe Vontillius. Albert Mertz, Astrid Noack og Erik Ortvad var i kortere eller længere tid tilknyttet eller medlemmer af sammenslutningen. Udstillingen viser værker af udvalgte kunstnere fra Martsudstillingen.

På billedet ses de udstillende kunstnere fra Martsudstillingen i 1965. Fra venstre: Ejler Bille, Agnete Madsen, Arne Johannesen, Anna Thommesen, Erik Thommesen, Knud Lollesgaard, Poul Ekelund, Jeppe Vontillius og Viggo Jensen.