2006

4. november - 3. december 2006 Fem forunderlige forløb. En billedvævning af Charlotte Schrøder.

For de fleste er erindringer forbundet med billeder. Selvfølgelig indre billeder, men også fotoalbummets let falmede fotografier fra barndommens juleaftener eller kornede smalfilm fra sommerens campingferier i Sydeuropa.

Når billedvæveren Charlotte Schrøder skal på rejse i sine erindringer, kigger hun også på billeder. Men det hun gerne kigger på, er nogle af de mange skitser, hun har tegnet gennem hele sit liv. Skitser, der binder hendes hverdag og kunstneriske virke sammen.

I skitsen fastholder hun sin umiddelbare oplevelse af en situation, eller det sted hvor hun er - det kan være en naturoplevelse, en klassisk koncert eller noget så dagligdags som en sommereftermiddag på stranden.

Skitserne er synonyme med erindring for Charlotte Schrøder. Men de er også udgangspunkt for hendes billedvævninger. Det gælder også for den store tredelte billedvævning "Fem forunderlige forløb". I vævningen mødes skitsernes umiddelbarhed med vævningens langsommelighed, tankernes uendelighed og tidens styrtløb.

Vævningen – udført i silke, uld, hør og japansk papirgarn – tager udgangspunkt i Charlotte Schrøders egen livshistorie. Den er en slags status og rummer refleksioner over hændelser, minder og oplevelser med sine fire døtre og sin ægtemand. Familiens store interesse for musik står centralt i disse erindringer.

I ”Fem forunderlige forløb” berøres emner som ensomhed, samvær, omsorg og kærlighed – emner, der altid har beskæftiget Charlotte Schrøder, og som har givet inspiration til hendes kunstneriske arbejde.

Udover billedvævningen vises på udstillingen en vævet model i lille størrelse til ”Fem forunderlige forløb” og et vævet udsnit af venstre del af den tredelte billedvævning. Desuden vises et udvalg af tegnede skitser, hvoraf de fleste har fundet direkte anvendelse i billedvævningen.

Charlotte Schrøder er født i 1946. Hun er uddannet hos Annette Juel og Randi Studsgarth. Hun har haft eget værksted siden 1966. Charlotte Schrøder har gennem årene udført en hel række udsmykningsopgaver og har adskillige udstillinger bag sig. I 1999 udstillede hun den store billedvævning "Et musisk univers" bl.a. på Holstebro Kunstmuseum.

"Fem forunderlige forløb" vises efterfølgende på foreningen Danske Kunsthåndværkeres udstillingssted Officinet i København og derpå i Bornholms Kunstmuseum.