Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2020

 

20. juni - 6. september 2020 Kunstteater
Alle i Husene

 
Holstebro Kunstmuseum har i sommeren 2020 fornøjelsen af at præsentere Kunstteaters projekt Alle i Husene. Udstillingen vil danne scene for en serieforestilling bestående af seks episoder.

Hver episode varer 20 minutter og opføres på udvalgte datoer. Performerne kommer fra et bredt felt af discipliner, som indbefatter teater, cirkus, musik og klassisk sang. Sammen med en række talende skulpturer indtager de rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig udstillingsscenografi. På skærme vil man i udstillingsperioden have mulighed for at opleve de tidligere forestillinger.   

Alle i Husene

I udstillingen Alle i Husene følger vi indbyggerne i den lille fiktive by Husene. Den årlige roehøst står for døren, og alle ser med stor forventning frem til denne tid, som traditionen tro fejres med folkefest. Men i år er der noget, der truer roehøsten, og det sender Husene og dens indbyggere ud i et alvorligt uvejr, hvor intet længere er, som det plejer at være.

 

Alle i Husene er en kollektivfortælling om en accelereret udvikling, der kalder på en afbrydelse, og om byen som et fletværk af individuelle skæbner. På skift følges fire karakterer og deres vidt forskellige veje gennem den krise, det lille samfund befinder sig i. Spørgsmål om lokal identitet og krisehåndtering blander sig med mytologiske lag, undervejs som beboerne i Husene ser en ny verdensorden rejse sig fra fundamentet af den gamle.
 
Kunstteater

Kunstteater er et nystartet arbejdsfællesskab for tværdisciplinære kunstneriske produktioner, som blev stiftet af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr i 2018 under hans artist-in-residence hos Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro. Mathias Dyhr driver i dag Kunstteater sammen med forfatter Maria Hesselager.

Alle i Husene er Kunstteaters største produktion til dato, og den kunstneriske ramme er udarbejdet af Maria Hesselager, Mathias Dyhr og billedkunstner Mathias Toubro. Dyhr og Hesselager har skabt det dramaturgiske forløb i tæt dialog med Toubro, som har udarbejdet skulpturer og udstillingsscenografi. Fortællingen om Husene og udstillingsscenografien er således udviklet sideløbende og under gensidig påvirkning. Scenografien omformes hen over udstillingsperioden i takt med fortællingens forskellige episoder.

 
Mathias Dyhr (f. 1991), uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.
 
Maria Hesselager (f. 1984), uddannet fra Forfatterskolen i 2014.
 
Mathias Toubro (f. 1986), uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016.
 
Mathias Dyhr og Mathias Toubro driver parallelt kunstnerduoen Mathias & Mathias, som på det seneste har udstillet på OVERGADEN – Institut for Samtidskunst (Kære, 2018), Tranen og HEART – Museum of Contemporary Art, Herning (Artie, 2017). Duoen står også bag den offentlige udsmykning Ildstedet & Vandhullet til Espergærde Gymnasium og HF (2020). Blandt hædersbevisninger kan nævnes Sven Dalsgaards Legat, Niels Wessel Bagges Kunstfonds Legat samt senest Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats talentpris.
 
 
Praktisk information

Fribilletter til forestillingerne kan bestilles i museets billettering eller ved at klikke på det ønskede tidspunkt herunder.

 

NB! Antallet af fribilletter til forestillingerne er begrænset.

Det er gratis at deltage ved forestillingerne efter betalt entré.


Se alle billetterne her

 

1. Episode: ”Markedsdag og fyringsrunder”. Fredag d. 19. juni (Lukket forestilling)
 
2. Episode: ”Synet i marken”. Søndag d. 5. juli kl. 15:00 og kl. 16:00
 
3. Episode: ”Den oversete budbringer”. Søndag d. 19. juli kl. 15:00 og kl. 16:00
 
4. Episode: ”Den ensomme arvtager”. Søndag d. 2. august kl. 15:00 og kl. 16:00
 
5. Episode: ”En fremmed kommer til byen, og markens nye folk”. Søndag d. 16. august kl. 15:00 og kl. 16:00
 
6. Episode: ”Høstfesten / Janes nye orden”. Søndag d. 30. august kl. 15:00 og kl. 16:00
 
 Recaps af episoderne kan ses via Kunstteaters Vimeo-kanal 
 

Læs recaps her
 
Idé & manuskript: Maria Hesselager & Mathias Dyhr 
Skulptur & scenedesign: Mathias Toubro 
Musik: Frans Winther 
Lydbilleder: Marije Nie
Videoredigering & kamera: Mathias Dyhr & Mathias Toubro
Kostumer & masker: Freja Kristine Veile, Maria Hesselager, Mathias Dyhr & Mathias Toubro
Performere: Alice Occhiali, Asbjørn Krogh Nissen, Jon Lehmann, Laura Helene Hansen, Malthe Vraa Heldbo, Marije Nie, Martin Damgaard, Mikkel Baungaard Thomsen, Rina Skeel, Signild Elisabeth Thygesen & Valerio Peroni 
Instruktion: Mathias Dyhr 

ønsker at takke følgende samarbejdspartnere og sponsorer:
 
Dansk Talentakademi
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret 
Knauf
Rømer Glas A/S
 
 
Udstillingen er støttet af:
 
 

Production stills
Se galleriet her

Fotos
 Klik for fuld størrelseKunstteater, Alle i Husene - Markedsdag (2020). Tegning: Mathias Dyhr

 


Kunstteater, Showstopper (2019). Nordisk Teaterlaboratorium. Foto: Alen AligrudicKunstteater, Showstopper (2019). Nordisk Teaterlaboratorium. Foto: Alen Aligrudic
 
 
Mathias & Mathias, Artie (2017). HEART - Museum of Contemporary Art, Herning. Foto: Ole Jørgensen
 
 
Tilbage