Åbningstider

1. september - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Terrain video - video på kanten

Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret i Holstebro er gået sammen om at en skabe en platform for video kunst på en ny 90 kvadratmeter storskærm, som er blevet monteret på Holstebro Musikteaters facade. Storskærmen vil modsat andre projekter med videokunst i det offentlige rum, som er af mere midlertidig karakter, blive en fast platform for formidling af kunst i det offentlige rum i Danmark.
 

Kunstvideoerne er kurateret af videokunstnerne Sophie Hjerl og Jeannete Land Schou. Værkerne vil blive vist over en periode på 24 måneder fra efteråret 2010 til 2012, og vil blive et udvalg af førende danske videokunstnere men også yngre eksperimenterende kunstnere. Programfladen for visningen af videoerne vil være af en varierende karakter, så der både vil optræde visninger af enkelte kunstnere for 1 måned af gangen, såvel som sammensætninger af flere kunstnere omkring et tema. Visningerne sammensættes i 3-4 daglig visninger á 15 min. varighed. Projekt vil blive kædet sammen med museet igennem en serie af artist talks der vil indgå i museet foredragsrække og give publikum muligheden for at møde kunstnerne og skabe en levnede diskussion af projektets karakter. Skærmen skal være en enestående udstillingsmulighed for videokunst i hjertet af Holstebro by.

Holstebro by har en unik historie med eksperimenter med kunst i det offentlige rum, der strækker sig tilbage til 1960’erne. Kuratorerne vil satse på værker, som foruden at have stor kunstnerisk værdi også kan klare den spændende udfordring at blive vist i det offentlige rum – og bryde ind i folks hverdag. Det er projektets mål at søge at gentænke Holstebros byrum ved at lade samtidskunsten gå i en direkte dialog med borgerne udenom de almindelige institutionelle rammer. Skærmen vil henvende sig direkte til den enkelte borger og dermed skabe nye relationer i byrummet, parkeringspladsen eller bilkøen, der nu ikke blot er en standardiseret oplevelse, men en unik og kontemplativ situation der afviger fra borgerens daglige færden i bymidten. Storskærmen vil placere videokunsten sammen med en lang række af Holstebros andre kulturelle tilbud og invitere borgerne til på uformel vis at se og opleve eksperimenterende samtidskunst.