1. april - 30. juni

Tidligere program

21. april - 20. maj 2011 Lisa Strömbeck

Hundekunster på Musikkteatret Holstgebros storskærm

Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro præsenterer den næste måned den svensk-danske videokunstner Lisa Strömbeck på Musikteatrets storskærm. Hun har en særlig forkærlighed at arbejde med dyr, og tre af de fire videoer, der vises i løbet af maj måned, har da også en hund som hovedperson.

Trilogien med titlen ”In Memory of All Those Who Work Without Ever Getting a Reward” (2006-07) viser en lille hund, der sættes næsten umenneskelige prøvelser. I den første video sidder hunden med en skive spegepølse på næsen. I video nummer to, står et kæmpefad med pølser lige foran snuden på hunden. Den venter tålmodigt på et tegn til at få lov at spise. Et tegn der aldrig kommer. Og i den tredje video ligger hunden med skive pølse på hver pote. Hunden prøver at holde blikket fæstet på tilskueren, men dens snude suges hen mod pølseskiver på poterne.

De tre videoer handler om hierarki og magt, og fortæller ikke kun om forholdet mellem mennesker og dyr, men også om grundlæggende menneskelige relationer.

Den fjerde video, der vises på storskærmen, har titlen ”In Your Hands” og handler om nærvær og intimitet. I videoen ”behandles” en ældre mand af to yngre mennesker, der stryger ham over hele kroppen med dyrepotelignende pelshandsker.

Lisa Strömbeck er født i Sverige i 1966, og bor og arbejde i dag i Danmark og Sverige. Hun er uddannet i Hamborg i 1992-94 og derefter på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København fra 1994-99.

I sine videoer og fotografier behandler Lisa Strömbeck emner som isolation, savn og ensomhed, ofte behandlet i en sort humoristisk tone. Et tilbagevendende tema er menneskets forhold til dyr, hvor dyrene både fortæller om menneskets behov for nærvær og intimitet, menneskelig sårbarhed og de forhold, der ind imellem gør livet svært.

I en serie fotografier har Lisa Strömbeck – på overraskende og morsom vis – fotograferet ejerne og deres kæledyr, så den gamle sandhed om at ejerne ligner deres kæledyr får en helt ny betydning.

Lisa Strömbecks videoer vises den næste måned på Musikteatret Holstebros storskærm hhv. kl. 7:30, kl. 17:00 og kl. 19:00.